Şehir genelinde yapılan çalışmaların toplam maliyetinin bugüne kadar 18 Milyon TL olduğunu söyleyen Başkan Başsoy açıklamasında ; “30 Mart yerel seçimlerinden sonra ekibimiz ile birlikte başlatmış olduğumuz çalışmalar mevsimsel olarak sona doğru yaklaştı. Aradan 9 ay geçti.

Bu 9 ay içerisinde Erzincan’ın dört bir noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hastane bulvarında yıllardan beri çeşitli çalışmalar yapıldı. Ancak bir türlü bitirilemedi. Göreve geldiğimizde bu bulvar öncelikli işlerimiz arasındaydı.

Bu bulvar Erzincan’ın can damarlarından bir tanesi. Bu bulvar ile ilgili bugüne kadar öncelikli olarak alt yapı çalışmalarını bitirdik. Burada yağmur suyu, kanalizasyon ve otomatik sulama sistemlerini bitirdik. Daha sonra asfaltını bitirdik. Asfalt bildiğiniz gibi yüksek maliyetli bir yatırımdır. Burada çalışmaya başladığımızda bu bölge kuru bir alandı.

Burayı çok farklı bir hale getirdik. Yaklaşık 8-9 bin ton civarında bir asfalt serimi yaptık burada. Bunun maliyeti de 5 milyon TL civarında. Burada asfalt bittikten sonra çevre düzenlemesi de gerekiyordu. Çevre düzenlemesi de Erzincan’da yaptığımız özel bir çalışma.

Bir yolu yaptığını zaman yolun kenarlarında ki boşluk alanları eğer düzenlemezseniz burada yaptığınız iş öne çıkmıyor. Burada ağaç transferi ve peyzaj düzenlemesi yaparak hemşerilerimizin daha konforlu bir yolda seyretmelerini sağlamış olacağız. Çam dikiminde Esentepe alanından transfer ettiğimiz çam ağaçlarını yolun her iki tarafına dikerek on yılları kazanmış oluyoruz.

Buraya diktiğimiz ağaçların yaşı 15. Buraya yeni çam fidanı diktiğimiz zaman bu görüntüyü görebilmemiz için 15 sene bekleyecektik. Bugün itibariyle biz 15 seneyi kazanmış olduk. Yeni yatırımlar yaparken her şeyi düşünüyoruz. Erzincan’ın düz ova olması ve fiziki şartların çok uygun olması itibariyle biz hemşerilerimizin artık toplu taşıma yerine hem sağlıkları açısından bisiklet yollarını da yapıyoruz. Şuan da bulunduğumuz bölgede ki yol çalışmaları ile birlikte bisiklet yolu çalışmalarını da başlattık. Sonuca ermek üzereyiz. Burası çalışmalarımızdan bir kesit.

Bununla birlikte bahar aylarından beri başlatmış olduğumuz en önemli çalışmalardan bir tanesi de bisiklet yolu projemiz. Bu projenin maliyeti 1 milyon TL civarındaydı. Bu bedel ihalede ki kırımlarla birlikte 600 bin TL’ye düşüldü. Şuan da 11 kilometrelik bisiklet yolunun ilk etabı olan Terzibaba Kavşağından Akyazı kavşağına kadar olan kısım ile eski MİT Kavşağından Tedaş kavşağına kadar olan kısım. Buna bağlı olarak biz ikinci etap olarak Akyazı’dan Ekşisu’ya kadar bisiklet yolunu devam ettireceğiz. Üçüncü etap olarak da şehrin çıkışından üniversite yerleşkesine kadar olan bölümde bisiklet yolunu devam ettireceğiz. Refüjleri, kaldırımları, kavşakları yenileme çalışmalarımız önümüzdeki dönemde de devam edecek.

Şuana kadar Erzincan genelinde yapmış olduğumuz asfalt ve yatırımların genel maliyeti 18 milyon TL. doğalgaz ve Cansuyu projesinde de sona geldik. Göreve geldiğimizde hemşerilerimize Cansuyu projesini bitireceğiz sözünü vermiştik. Söz verdiğimiz gibi şu anda bu çalışmalarında sonuna geldik. Şuan da çalışmalar Dörtyol mevkiinde sıkıştı. Daha önceki yıllarda 2007 yılında ve daha sonraki dönemlerde başlatılan projeler şehrin dış mahallelerinden başlatılmıştı. Ve biz göreve geldiğimizde yüzde 25’di bu çalışmalar. Ama şuan da 9 ay içerisinde bunu yüzde 90’a çıkarttık. 12 ayın sonuna ise Cansuyu tamamen Erzincan’ın 25 mahallemizin 24’ünde bitmiş olacak. Kamu Lojmanlarının bulunduğu bölge için daha karar vermedik.

Çünkü oranın tesisatları yeni ve şehrin altyapı çalışmalarından dolayı bozulan asfalt çalışmalarını da önümüzdeki yıl tamamlayacağız. Kaldırım çalışmalarına geçeceğiz. Park ve bahçelerde çok büyük çalışmalar yaptık. Artık parkları ve refüjleri otomatik sulama sistemi ile yapıyoruz. Bunda da 20 kilometrelik bir çalışma yaptık. Önümüzdeki dönemde parklarımızın ve refüjlerimizin tamamını otomatik sulama sistemini de bitireceğiz. Parklarımızda yenileme çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımız devam ediyor.

Ancak daha büyük projelerimiz vardı. Bunlardan en önemlilerinden birisi kentsel dönüşümdü. Hocabey, Kızılay ve Merkez çarşısı ile ilgili son aşamaya gelindi. İmzalar atıldı. TOKİ tarafından 2015 yılında bura ile ilgili hızlı bir çalışma başlatacağız. 2015 yılı sonu itibariyle de burada ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz” dedi.