Erzincan  Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca devam edecek olan Ramazan ayı etkinlikleri başladı. Belediye Kültür Evi arkasında gerçekleştirilen dünkü programa Erzincan Milletvekili Dr. Taha Erol Durmaz, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yavuz Karabayır “Kur’an’ın nazil olduğu Ramazan ayı rahmet ayıdır. Ramazan-ı şerifi en güzel şekilde idrak eden ve bayrama dolu dolu ulaşan kimseler Allah’ın rızasına ve cennetine kavuşacaktır. İnsan orucu Allah ile arasındaki perdeleri kaldırmak için tutar Allah böyle oruç tutanlardan nasip etsin  ” şeklinde konuştu.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise "Mübarek Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Tüm hemşehrilerimin hayırlı bir ramazan ayı geçirmelerini temenni ediyorum. Erzincan Belediyesi olarak hoş vakit geçireceğiniz programlar tertip ettik. Kültürümüzü geçmişten geleceğe yansıtabilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İl Müftülüğümüz ile birlikte gerçekleştireceğimiz programlarda Şiir dinletisinden, orta oyununa, meddaha, Türk sanat müziği, Türk halk müziği konserlerinden, tasavvuf gecelerine, mehter gösterilerine dolu dolu etkinlikler ile sizlerle birlikte olacağız. Ramazanın bütün İslam dünyasına barış ve huzur getirmesini diliyorum " dedi.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Erzincan Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz ise birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Konuşmaların ardından program Erzincan Belediyesi Mehter Takımı tarafından gerçekleştirilen konser ile devam etti.