Proje kapsamında yola çıkan kafile üç gün süren gezide bütün ilçelerimizi gezme fırsatı buldu.

13 Nisan pazartesi günü Kemah, İliç ilçeleri ile başlayan gezide Kemaliye de fasıl ekibi eşliğinde eğlenip güzel bir akşam geçiren kafile konaklama ardından ertesi sabah Refahiye İlçesine geçip gezinin batı ayağını tamamladı. Bir gün istirahat yapan kafilenin 16 Nisan Perşembe günü Çayırlı ile başlayan yolculukları Otlukbeli, Tercan ve gezinin son ayağı olan Üzümlü ile son buldu.
Bir çok ilçeyi ilk defa görme fırsatı bulan kafile üyeleri özellikle Kemah’ta Sultan Melik Gazi Türbesi, Kemaliye’de kültürel tarihini koruyan meşhur Kemaliye evleri, Tercan da Kervansaray ve Mamahatun Türbesi, Otlukbeli’de oluşum yönünden bilinen göl türleri içerisinde dünyada tek olma özelliği taşıyan Otlukbeli Gölüne hayran kaldıklarını belirttiler.
16 Nisan Perşembe günü akşam saat 19.30 da şehre dönen kafileyi Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy karşıladı. Kafile üyeleri yapılan organizasyondan dolayı çok memnun kaldıklarını, böyle projelerin devamını beklediklerini söyleyip Belediye Başkanı  Cemalettin Başsoy’a teşekkürlerini dile getirdiler.
Cemalettin Başsoy "Kendi ilimizde yaşayan birçok insan ilçelerimizin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı bulamamış. Bu eksikliği gidermek amacıyla ilk etapta belirlenen yaklaşık 35 hemşehrimize ilçelerimizi gezdirdik. Seçim beyannamemizde yer alan 24 projeden birini daha hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.Bu projemiz belirli aralıklarla seyahatlerin düzenlenmesi şeklinde devam edecek.’’dedi.