Erzincan Belediyesinin yürüttüğü Toplam Kalite çalışmaları kapsamında eğitimler devam ediyor. Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından Erzincan Belediyesinde yürütülen çalışmalar sonrasında Erzincan Belediyesi ISO Standart belgesi almaya hak kazanacak.

ABİGEM Erzurum İş Merkezi Direktörü Prof Dr Osman Demirdöğen tarafından yürütülen çalışma kapsamında Belediye çalışanlarına yönelik bir eğitim verildi. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı eğitimde personelin toplam kalite çalışmaları içerisindeki yeri, rolü ve önemi vurgulandı. Geçtiğimiz haftalarda yürütülen eğitim, anket ve toplantıların akabinde yürütülen bu çalışmalar ile belediyenin kurumsal eksiklikleri ve güçlü yanları tespit edilerek, yeni kurulacak yapının sağlam bir zemine oturtulması planlanıyor.
Çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ; “Maksadımız belediyenin iş ve hizmet kalitesini artırmak. Personel yapılanmasından, kalite çalışmasına, iş tanımlarından görev ve sorumluluklara kadar her nokta gözden geçiriliyor. Bu tespitler akabinde, eksik ya da problemli konularda çözüm yolları üretilecek. Daha sonra da üretilen çözüm yolları uygulamaya geçirilecek. Bu çalışma tamamlandığında Erzincan Belediyesi, hizmet kalitesi ve performansı yüksek bir yapıya ulaşacak. Bu da doğrudan hemşehrilerimize yansıyacak. İlk aşamanın ardından toplam kalite adına atılması gereken adımlar atılacak ve Erzincan Belediyesi ISO Kalite Belgesi sahibi bir belediye haline gelecek” diye konuştu.