Erzincan Belediyesi her geçen gün bir yeniliğe daha imza atıyor. Hemşehrilerimizin akşam saatlerinde ve özellikle ramazan ayında daha rahat piknik yapabilmeleri için piknik alanında bulunan kamelyaları güneş enerjisinden faydalanarak aydınlatıyor.
Bu yöntemle enerji tasarrufu sağlayan Erzincan Belediyesi ileriki günlerde şehrimizde bulunan bütün park ve yeşil alanları bu yöntemle aydınlatmayı planlıyor.
Ekşisu bölgesi, ülkemizin en gözde mesire alanı olsun diye çalıştıklarını belirten Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “Ekşisu Bölgesinde büyük bir çalışmaya imza atıyoruz. Geçtiğimiz yıl projenin %50’ye varan kısmını tamamladık. Bu çalışmalarda son teknolojiyi de kullanıyoruz. Hemşehrilerimizin akşam saatlerinde pikniklerini daha rahat yapmalarını sağlamak için kamelyalarımızı güneş enerjisinden faydalanarak aydınlatıyoruz. Bu çalışma ile elektrik sarfiyatı en aza indirilecektir. Çalışmaların 2016 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Mesire alanında Yürütülecek çalışmanın toplam bedeli 5 Milyon TL’nin üzerinde. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Ekşisu mesire alanının Türkiye’nin en güzel piknik alanlarından biri olacak” dedi.