Erzincan Belediyesi, vatan savunmasında şehitlik mertebesine ulaşan hamşehrilerimizin isimlerini yaşatabilmek adına örnek bir çalışmaya imza attı. Son dönemde şehid olan polis ve askerlerin isimleri 2 Mayıs 2016 tarihli Belediye Meclis Kararı ile ilimizdeki bazı sokak ve caddelere verildi.
Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy başkanlığında  gerçekleşen Erzincan Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında, 5393 Sayılı Belediye kanununun 18. ve 81. maddelerine istinaden vatan mudafası esnasında şehit olan Asker ve Polislerimizin isimlerinin Şehrimizde bulunan cadde, sokak ve meydanlara verilmesi ile ilgili imar komisyon raporu görüşüldü.

Alınan kararda,
Mimar Sinan Mahallesi  1191 Sokak  “Şehit Astsubay Tamer Meriç Sokağı,  
Sümerbank Caddesi “Şehit Polis Kenan Ardıç Caddesi,
Halitpaşa Mahallesi  1270 Sokak, “Şehit Er Ferhat Ersecen Sokağı,
Mimar Sinan Mahallesi 1104 Sokak“Şehit Astsb Uğur Fethi Özdemir Sokağı,
Ergenekon Mahallesi 104 Sokak “Şehit Polis Orhan Dilekce Sokağı
olarak değiştirilmiştir. Alınan karar, kanuni sürelerin geçmesini müteakiben 26 Mayıs günü kesinleşmiştir.

Konu hakkında bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin  Başsoy, bu kararlar ile şehidlerimizin isimlerinin dünya durdukça yaşayacağını söyledi. Başsoy açıklamasını şöyle sürdürdü: Şehidlerimize olan borcumuzu ödememiz adına dünyevi hiçbir girişim ya da fedakarlık yeterli olamaz. Bu kararlar ile bizler sadece şehidlerimize duyduğumuz minneti ilan etmiş oluyoruz. Bu topraklar için, devletimiz ve vatanımız için canını feda eden kahramanların varlığı konusunda yeni nesillere bir aktarım yapmış oluyoruz. Unutmasınlar. Hep hatırlasınlar. Yaşadıkları topraklar, kendilerinden öncekilerin kanları ile sulanmıştır. Tüm şehidlerimizi ruhları şaad olsun. Bu vesile ile önünüzde saygıyla ve minnetle eğiliyorum.