Sosyal Destek Projeleri kapsamında Erzincan Belediyesi tarafından yürütülen Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda 3 Projesinin 9 alt başlığından biri olan “Senin Hikâyen Kaleminin Ucunda” projesi kapsamında resim eğitimi alan 10 yetişkinin çizmiş oldukları resimlerin sergilendiği “Senin Hikâyen Kalemiminin Ucunda” sergisiyle sona erdi.
 
1 Haziran Çarşamba günü Erzincan Üniversitesi Kültür Sanat Galerisinde gerçekleştirilen resim sergisine Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.
 
Burada bir açıklama yapan kurs eğitmenlerinden Cem Bahadır Çevik “ Yürüttüğümüz atölye çalışmalarımızın, emeğimizin sergilendiği alandayız. Bu salonda yaklaşık 60 eser var ve bu eserler yaklaşık 3 ay gibi bir zaman diliminde oluşturuldu. Daha önce eline fırça almamış en küçüğü 61 en büyüğü 70 yaşında olan büyüklerimiz tarafından yapıldı. Çok keyifli bir atole ortamında üretildi ” dedi.
 
 
Kasım ayında tasarım projesi alanında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından “Yaşlı Dostu Kent Ödülüne” layık görülen proje hakkında bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, projenin amacının hayat tecrübesi yüksek kent insanımızın sosyal bir etkinlik içerisinde hayatı paylaşmalarına katkı sağlamak olduğunu belirtti.  
 
Başkan Başsoy sözlerini şöyle sürdürdü:
Başarı da başarısızlık da insanlara parmakları kadar yakın. Projemiz, SODES Projeleri kapsamında Erzincan Valiliği ile beraber hazırlanıp yürütülen bir Sosyal Destek Projesidir. Çeşitli spor ve sanat dallarında dezavantajlı ailelerle ve kişilerle çalışan “Geleceğiniz Parmaklarınızın Ucunda” projesi, bu çalışmayla farklı bir grupla çalışmanın deneyimini ve disiplinini yaşadı.
 
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.