Gerçekleştirdiği çalışmalarla her alanda örnek olmaya devam eden Erzincan Belediyesi, bu yıl, tiyatro, ney,halk oyunları, bağlama, gitar, kanun, org kursları ve tamamı amatörlerden oluşan bir koro kurarak sosyal ve kültürel alanlarda hizmet vermeye devam ediyor. Belediye Kültür Sanat Merkezinde uzman eğitmenler tarafından verilen kurslardan birçok hemşehrimiz faydalandı.
Yaklaşık iki aylık çalışmanın ardından sahne alan Türk Sanat Müziği korosu izleyicilerden tam not aldı.
1 Kasım Salı günü Müftülük Konferans salonunda verilen konsere Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, Belediye Başkan Yardımcıları, İl protokulu ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.  
Burada bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “İnsana yatırımın en değerli yatırım olduğu düşüncesiyle hareket ederek birçok alanda vatandaşlarımıza hizmet ve proje üretiyoruz. Bu bağlamda açtığımız ERMEK’den (Erzincan Meslek Edindirme Kursları ) sertifikalarını alan hemşehrilerimizin birçoğu aldıkları eğitim doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bunun yanında Erzincan Belediyesi Mehter Takımını da genişlettik. Mehterin saygınlığını yitirmemesi için yalnızca özel günlerde halkımızla buluşturuyoruz. Şehrimizin en büyük eksikliklerinden biri tiyatroydu. Bu açığı gidermek için belediyemiz tarafından bir tiyatro ekibi kurduk. Belediyemizin sosyal ve kültürel faliyetlerine devam edecek. Bu çalışmaların gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Dedi.



Haber: Tamer Kaan Köksal