Ulusal 1. ROTEK Roboteam 18 Robot Yarışması Erzincan Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla 7-8 Nisan tarihlerinde gerçekleşti.

Ülkemizin çeşitli yerlerinden 300’e yakın yarışmacının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte 2 gün boyunca çizgi izleyen, serbest kategori, mini sumo, tasarla-yap yarış, labirent çözen, drone, robot kol ve arazi kategorilerinde yarışmalar düzenlendi.

Mekatronik Programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Sedat Turan danışmanlığında Meslek Yüksekokulunu temsilen “RoboREFKAR Tip-i24”,“REFOTOMAT-24” ve tasarla-yap kategori çalışmaları ile 3 takım halinde yarışmada yer almışlardır. Her yaştan ziyaretçi ve katılımcının olduğu etkinlikte, Endüstri 4.0 Devrimi yani Dördüncü Sanayi Devrimini anlatan insansız tam otomatik robotlu üretim düzeneği (REFOTOMAT-24) ve uzaktan kontrollü Mobil Kar Robotu (RoboREFKAR Tip-i24) çalışmalarından “REFOTOMAT-24” adlı projelerinden Serbest Kategori alanında 3. lük derecesi elde etmişlerdir.

Yüksekokul Mekatronik Robot takımını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.