Erzincan'da, 4.1 büyüklüğünde deprem Erzincan'da, 4.1 büyüklüğünde deprem

Son Başbakan ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, yerel seçim çalışmaları için memleketi olan Erzincan'a geldi. Yıldırım, Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda karşılandı. Karşılamaya gelen vatandaşlara selamlama konuşması yaparak, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi. Daha sonra partililerce oluşturulan konvoy eşliğinde şehir merkezine geçerek iftar programına katıldı.

İftar programında açılış konuşmasını yapan Erzincan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Bekir Aksun, "31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlerde inşallah sizlerin onayına geleceğiz" dedi. Ardından AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman konuştu ve 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde Belediye Başkanı Bekir Aksun'un aday olduğunu belirtti.

İftar programında konuşan eski Başbakan ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, "Oynanmak istenen oyunları bozmaya hazır mısınız? Bazıları taklitlerinden sakının. Bazıları dün bizimle hareket ettiğini bildiğimiz bazıları bizimle yol yürüdüğünü düşündüğümüz bazıları ne yazık ki hırsına ve nefsine yenik düşmüş Cumhur İttifakı'nın karşısına geçerek şehri ötekileştirmeye kardeşliğimizi zedelemeye çalışmaktadır. Siz kimin olduğunu biliyorsunuz. Neden bahsettiğimi biliyorsunuz. Değerli kardeşlerim, siyaset dürüstlük ister. Siyaset vefa ister, siyasette bizimle yol yürüyenler yollarını değiştirenlerin ne deva bulmuştur ne de gelecek bulmuştur. Erzincan'da da yapanların geleceği de yoktur ve siyasette varacağı bir yer yoktur. Bunu açık açık söylüyorum. Biz vaktiyle bu arkadaşımıza çok imkanlar verdik. Siz verdiniz. Ama bu şuna benziyor. Ağzında emzik sürekli olunca iyi. Düşünce ciyak ciyak bağırıyor. Böyle şey yok. Siyasette bu olmaz. Siyasette, siyasette vefa lazım. Siyasette sadakat lazım. Siyasette ilke ve dürüstlük gerekir. Öyle değil mi değerli kardeşlerim? Onun için Cumhur İttifakı olarak bugünden itibaren daha çok çalışacağız. Daha çok koşturacağız, daha çok hemşehrimizle buluşacağız ve Bekir Aksun başkanımızı AK Parti'nin ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin ortak adayı olarak rekor oyla inşallah seçeceğiz. Ben şehrime güveniyorum. Hemşehrilerime güveniyorum. Ayrımcılık, mikro milliyetçilik yapanlara fırsat vermeyelim. Bu şehir kardeşliği, bu şehir birliği ve beraberliği çok kolay elde etmedi. Eski yılları hatırlayın. Eski zamanları hatırlayın. Biz burada birliği beraberliği sağlamak için çok çalıştık. Şimdi bunu bozmaya çalıştıran, ayrıştıran, kavmiyetçilik yapan, bölgecilik yapanlar şehre iyilik yapmıyorlar, şehre kötülük yapıyorlar. Bunu da bilmenizi istiyorum. Bizim için hepsi birdir. Alevi kardeşlerimiz de bizim canlarımızdır. Sünniler de canlarımızdır. Kürtler de canlarımızdır. Ve Kelkitlisi de Ciminlisi de Erzincanlısı da Otlukbeli’side Çayırlısı da Kemahlı’sı da, Kemaliyelisi de, İliçli’side ve bütün Erzincan birdir, beraberdir, kardeştir, birlikten güç doğar değerli hemşehrilerim, değerli kardeşlerim önümüzde yapacak çok güzel işler var. Bekir Başkan, Erzincan deprem şehridir. Bunun bilincinde olarak beş yıldır kentsel dönüşüm yapıyor. Ve önümüzdeki beş yılda Erzincan bambaşka bir şehir olacak. Deprem dönüşümüyle kentsel dönüşümüyle herkesin gıptayla bakacağı dilden dile insanının güzelliği kentin güzelliğinin konuşacağı bir yer olmaya devam edecek. Bunu da siz sağlayacaksınız. El birliğiyle birlikte beraber olarak bunu başarmaya var mısınız?" şeklinde konuştu.