Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşların kurbanlarını rahat bir şekilde ve hijyenik ortamlarda kesmesi için Bingöl Belediyesi kurban satış ve kesim yerlerindeki çalışmalarına devam ediyor.
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi halkın huzur ve düzen içerisinde bayram geçirebilmesi için hazırlıklarını tamamladı. Belediyenin diğer birimleri ile ortak bir çalışma içinde bulunan Zabıta Müdürlüğü ekipleri yetki ve sorumluluk alanlarındaki denetimlerine devam ediyor. Bayram süresince diğer birimlerle de koordineli bir çalışma içinde bulunacak zabıta ekipleri 2 vardiya halinde 8 personel 24 saat esasına göre hizmet verecek. Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, bayram öncesi yetki ve sorumluluk alanlarında, kurban kesim yerlerinde gerekli denetim ve kontrolleri yaparak, vatandaşların kurbanlarını görüntü ve çevre kirliliği yaratmadan dini vecibelerine uygun kesebilmeleri için gerekli düzenlemeleri yaptıklarını söyledi. Zabıta ekipleri 5326 Sayılı Kabahatlar Kanunu, 2872 Sayılı Çevre Kanunu ve 3285 Sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıta Kanunu’na istinaden il genelindeki denetim ve kontrollerini bayram sonuna kadar sürdürecek. Halk sağlığına tehdit oluşturacak her türlü faktöre izin vermeyeceklerini belirten Zabıta Müdürü Mehmet Erdem, bayram öncesi başlayıp bayram sonrasına kadar sürecek özellikle unlu mamuller ve tatlı satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimlerinde sıkı bir şekilde sürdüğünü kaydetti.
NÖBETÇİ BİRİMLER 24 SAAT HİZMET VERECEK
Bayram süresince atıkların toplanıp, kesim yerlerinin hijyenik koşullarda temizlenmesi için temizlik ekipleri görev başında olacak. Ayrıca itfaiye, zabıta, su arıza, fen işleri ekipleri Kurban Bayramı süresince hizmet verecek.
Vatandaşların, Kurban Bayramı süresince dilek ve sıkıntıları için belediyenin 213 12 18 ve Alo 188 nolu telefonlarına başvuru yapabilecekler.