İş-Kur Bingöl İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Programları kapsamında 2 bin kişiye iş fırsatı sunuyor. Bugün başlayacak başvurular, 10 Ekim Cuma günü son bulacak. Kontenjandan fazla başvuru olması halinde işe alımlar noter huzurunda kura ile belirlenecek.
Çalışma ve İş Kurumu Bingöl İl Müdürlüğü (İş-Kur) Müdürü Mehmet Fesih Güler, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında il ve ilçe Belediye Başkanlıkları, Milli Eğitim Müdürlükleri ve Müftülüklerde çalıştırılmak üzere 2 bin kişinin işe alınacağını duyurdu.
İş başvurularının bugün itibariyle başladığını ifade eden Güler, son başvuru tarihinin 10 Ekim Cuma olduğunu kaydetti. Süre bittikten sonra başvuruların alınmayacağına dikkat çeken Güler, “Başvurular Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen yapılabileceği gibi www.iskur.gov.tr sistemi üzerinden de yapılabilecektir. Programlar 27 Ekim 2014 tarihinde başlayıp 15 Haziran 2015 tarihinde sona erecektir. Her kurum için belirlenen kontenjandan fazla başvuru olması halinde katılımcılar noter kurasıyla seçilecektir. Noter kuraları 16 Ekim 2014 tarihinde yapılacaktır” dedi.