15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki güç olan Amerika, darbeden umduğu sonucu alamayınca bu kez aradan taşeron FETÖ’yü çıkardı, işi kendisi üstlendi.

Yaşadığımız ekonomik dalgalanma yalnızca, ne Rahip Brunson ne Trump ve attığı tweet ne de ekonomik gerekçelerle açıklanabilir. Tek derdi ülkesi olan ve ekonomiden anlayan herkesin ortak görüşü bu. Türkiye, Amerika’nın Ortadoğu’daki oyununu bozdukça, Pentagon ve CIA dahil açık-kapalı tüm yapılarıyla Amerika, Türkiye’yi hedef alıyor. Bunun için Amerika, 2013 yılından beri hedefine kilitlenmiş, tek derdi Erdoğan’ı düşürmek.

FETÖ eliyle 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın tutuklanması girişimi, 17/25 Aralık 2013 operasyonları, 2014 MİT TIR’larının durdurulması, 15 Temmuz darbe girişiminin ortak amacı aynıydı. FETÖ’cülerin taşıdığı deliller ve FETÖ’cü tanıklarla 17/25 Aralık davasını Amerika topraklarında görmeye çalışması da bunun işaretiydi. Taşeron FETÖ ve Amerika ortak amaçlarına ulaşamadılar. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Darbenin arkasında ABD var” sözü, bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ağzından duyduğumuz, “Darbe ile yapamadıklarını parayla yapmaya çalıyorlar” cümlesi bize saldırının adresini ve amacını veriyor. Asıl önemlisi Türk milleti bunu anladı, tıpkı 15 Temmuz akşamı gibi topyekun savunmaya geçti. Elbette o gece olup biteni köşesinden izleyen, bugün de “Aynı gemide değiliz” diyenler yok değil.

Gemiyi terkeden fareler

Gemiyi ilk terkeden farelerle ya da en yakın filikaya atlayanlarla aynı gemide olmamız mümkün değil. “Aynı gemide değiliz” diyenleri 15 Temmuz akşamı da görmüştük; Benzin istasyonlarında, marketlerin önünde makarna kuyruğunda, ATM’lerin önünde para çekme derdindelerdi. Nitekim İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali önceki gün bu konuya şu cümleyle katkıda bulundu; “15 Temmuz’da çok ciddi bir döviz satışı görmüştük, bu defa daha dengeli.” Filikalara atlayıp kendini kurtaracak başka gemi peşine düşenler merak etmesin. Nasıl olsa onları toplayacak bir gemi gelir, kurtulurlar. Türk halkının derdi 10 bin kilometre uzaktan atılan torpidonun gemide açtığı gediği kapatmak. Bu gemiyi batacak zannedenler, bir kez daha yanılacak.

Bakın, kimi yurttaşlar elindeki dövizini bozduruyor, kimi dövizini bozduranlardan minübüs ücreti almıyor, kimi berber Amerikan tıraşını yapmıyor, kimileri de bunlarla dalga geçiyor. Bu operasyonu çekenlerin amacı halkta panik yaratıp, bankaların önünde kuyruklar oluşturmak. Oysa, onlar ne yaparsa yapsın bir millet uyanıyor. Çünkü, o küçümsemeye çalıştıkları insanlar ülkesine yapılan saldırıya karşı yüksek bir bilinçle savunma yapıyorlar. Atatürk’ün söylediği gibi, “Türk milletinin karekteri yüksektir” ve “Bağımsızlık karakteridir.” Evet, bir millet uyanıyor.