On sekiz Mart yani yarın Çanakkale savaşının sene i devriyesi, ben şimdiden yazıyorum belki değerlendirme imkanımız olur..

Ne demek Çanakkale?

Çanakkale varoluş demek, Çanakkale bir oluş demek,Çanakkale tek yürek demek,Çanakkale Irak olmamak demek, Çanakkale Suriye olmamak demek..

Biz o zaman Laz ı,Kürdü,Çerkez i,Türkmen i ile bir olduk beraber olduk, yendik düşmanı da bu gün ne oldu bize, böyle ayrı, böyle düşman olduk? Milletler zaman geçtikçe değişir, gelişir,ilerler biz ise hep geri hep ötekileştirme..

Umarım şuan ki örnekleme mi dikkatli değerlendirirsiniz, yurdunda yabancı postal arzulayan,ülke kaderini değiştirmek adına hareket edenler anlar arzumuzu..

Keşke Yavuz Katlettiği Alevinin bir o kadar daha katletseydi de, Alevi öğretisinin öğrenme ,gelişim ve yaşamına engel olmasaydı, Keşke Saddam Halepçede bir o kadar daha Kürt katletseydi de Amerikan postalı Irak a girmeseydi, Müslüman Iraklı Amerikalı askere secde etmeseydi,Iraklı kadınların namusu kirlenmese idi ..

Bazen ölümün daha hayırlı olduğu haller vardır, işgalde bunlardan biri,Milletler ancak eğitimsizlik ile kültürlerinden uzaklaşırsa işte o zaman yok oluş başlar, Kürt Kürtçesi ile samimi Müslüman olarak devletine bağlı yaşasın, Alevi Cem evinde cem olsun buyruğunu okusun ona uysun, Müslüman bacım başı açık kapalı ayrışmadan hür ülkemde özgürce güven içinde yaşasın..

Aynı amaç uğruna ümmetin bekası için, devletin varlığı için, Ülkenin bütünlüğü için bir daha Çanakkaleyi yaşamamak dileği ile..

Şehitlerimize fatihayı unutmayalım..

Saygı ile.