Çardak ilçesinde yapımı tamamlanan Gençlik ve Kültür Merkezi açılış töreninin ardından hizmete başladı. Törende konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tesisin hayırlı olmasını dileyerek, "Bu tesis gençlerimiz ve Çardak için çok kıymetli" dedi.

Çardak ilçesine kazandırılan Gençlik ve Kültür Merkezi’nin açılış töreni düzenlendi. Çardak Gençlik ve Kültür Merkezi önünde düzenlenen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çardak Kaymakamı Levent Küçük, Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, AK Parti Çardak İlçe Başkanı Özgür Aksöğüt, Gençlik ve Spor Denizli İl Müdürü Ömer İlman, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Zolan ve beraberindekiler açılış öncesi müzik, akıl zeka oyunları ve görsel sanatlar atölyelerinde eğitim alan kursiyerler ile bir araya geldi. Renkli görüntülerin yaşandığı programda gençler ve çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Zolan bir süre eğitim çalışmalarını izledi. Başkan Zolan daha sonra spor salonunda Gençlik ve Spor Bakanlığının sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme programına katılan öğrencilerle bir araya gelerek başarılar diledi. Törende bir konuşma yapan Başkan Osman Zolan, tesisin hem yapısal anlamda hem de içerisinde yer çocuk ve gençlerin varlıklarıyla anlam kazandığını söyleyerek, “Bizim gençlerimizin önüne böyle alternatifler koymamız gerekiyor. Çocuklarımızın önüne engel oluşturmak değil, gidebileceği, faydalanabileceği eserleri ortaya koymak gerekiyor” diye konuştu.

“Bu tesis gençlerimiz ve Çardak için çok kıymetli”

Çardak Gençlik ve Kültür Merkezi’nin çok önemli bir ihtiyaca yanıt vereceğini kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Başta Gençlik ve Spor Bakanlarımıza, çok değerli milletvekillerimize, Çardak Belediye Başkanımız Hüsnü Yılmaz Bey’e teşekkür ediyorum. Bu eserin ortaya çıkması için olağanüstü gayret gösterdi. Çardak’ımızı, şehrimiz ve ülkemizi daha ileriye götürecek olan gençlerimiz salonu doldurmuş. Gençlerimizin imkanlarını artırmamız gerekiyor. Bu tesis gençlerimiz ve Çardak için çok kıymetli. Birlik ve beraberlik içinde daha güzel işleri yapmayı Allah’ım nasip etsin” dedi. Çardak’ın yapılan yatırımlarla önümüzdeki 10 yıl içerisinde çehresini değişeceğini anlatan Başkan Zolan, “Çardak’a gelecek veya burada yaşayacak insanlarımıza hizmet etmek gerekiyor. Altyapısı, üstyapısı, spor tesisleri anlamında imkanlar da sunmak gerekiyor. Hüsnü Yılmaz Başkanımıza yapmış olduğu çalışmalar ve gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"Gençliğe yatırım, geleceğe yatırım"

Gençlik ve Spor Denizli İl Müdürü Ömer İlman, gençlere yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu ve bu tesisin açılmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. İlman, “Bu yatırımın gerçekleşmesinde katkıları olan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Çardak Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu tesisin ilçemize, gençlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Emlak ve ÇTV ödemelerinde son tarih 31 Mayıs Emlak ve ÇTV ödemelerinde son tarih 31 Mayıs

Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz da, yeni bir başlangıcın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, Gençlik ve Kültür Merkezi’nin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Başkan Yılmaz, “Tesisimiz gençlerimizin yeteneklerini keşfetmelerine, sporu hayatlarının bir parçası haline getirmelerine imkan sağlayacak önemli bir merkez olacaktır” ifadelerini kullandı.

Çardak Gençlik ve Kültür Merkezi akıl zeka oyunları, resim, müzik ve bilgisayar atölyesi olmak üzere 4 tane atölyeden oluşuyor. Bir adet cep sineması, 1 adet sınıf, 2 adet idari oda ve mescit tesiste yer alıyor. Spor salonunda ise 250 kişilik tribünü ile Çardak’a hizmet verecek.