|
|
|
|
|
9 Eylül 2010 Perşembe
Hit Haberler
Yorumlar







Bize Ulaşın
Link Bankası
Mail List
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çiftçide sözleşme sevinci
09.03.2010 / 02:31:10
Erzincan’da Tarım İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi kapsamında kuru fasülye yatırım programı kapsamında 115 çiftçi sözleşme imzalayarak %85 hibeli tarım alet ve makinelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.

Birleşmiş Milletler ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Erzincan ve Sivas illerinde uyguladığı ve Erzincan’da Tarım İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi kapsamında kuru fasülye yatırım programı kapsamında 115 çiftçi sözleşme imzalayarak %85 hibeli tarım alet ve makinelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya İl Tarım Müdürü Ali Lek de katıldı. Sözleşme töreninde konuşan İl Tarım Müdürü Ali Lek, Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi kapsamında Erzincan’a yapılan yatırımların hız kesmeden devam edeceğini söyledi. Gerek tarımsal üretimin geliştirilmesi gerekse altyapı kapsamında yapılan çalışmaların her kesimden takdir topladığını söyleyen İl Müdürü Lek, program kapsamında 115 çiftçiye %85 hibe verdiklerini belirterek bunun Erzincan’ın kendine özgü ürünlerinden birisi olan kuru fasülye tarımının gelişmesinde önemli rol oynayacağını söyledi. Lek konuşmasında, Erzincan’da tarımsal üretimin artırılması ve pazarlama sorunlarının giderilmesi için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti. Pazarlama noktasındaki sorunların çözümü için tanıtım ve reklam faaliyetlerinin yanı sıra Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında  üretilen tarımsal ürünlerin ambalajlanması, paketlenmesi ve depolaması için her yıl kurulan işletmelere de %50 oranında hibe sağlandığını söyledi. Süt üretiminin geliştirilmesi için de Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi kapsamında kaynak ayrıldığını söyleyen Lek, çiftçilerin daha çok kazanmak ve pazarlama sorunlarını aşmak için kurulan birlik ve kooperatiflerin çatısı altında güçlerini birleştirmeleri gerektiğini söyledi. İl Müdürü Lek, çiftçilere yeni makinelerin hayırlı olması dileğinde bulundu.

İl Müdürü Lek’in konuşmasının ardından Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi görevlileri çiftçilere hibe sözleşmelerini imzalatarak izleyecekleri yol ve yapacakları işler konusunda bilgilendirdi.

Selçuk Özdemir

Okunma Sayısı : 219

Bookmark and Share

DİĞER HABERLER

Köşe Yazarlarımız
Röportajlar

Üye Girisi
Anket
Demokratik Açılımı Destekliyormusunuz?
                                  
Video Haber
Günün Fotosu
Günlük Gazete
Hurriyet.www.gazetealemi.com Zaman www.gazetealemi.com Radikal www.gazetealemi.com Milliyet www.gazetealemi.com Bugun www.gazetealemi.com Turkiye www.gazetealemi.com Vatan www.gazetealemi.com Sabah www.gazetealemi.com Yeni Safak www.gazetealemi.com