|
|
|
|
|
9 Eylül 2010 Perşembe
Hit Haberler
Yorumlar







Bize Ulaşın
Link Bankası
Mail List
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kemah dosyasında karar
12.03.2010 / 20:13:46
Kemah’taki patlamada teröristlere yönelik iddialar arasında teröristlere pil temin etmek gerekçesiyle tutuklu İnce ve Işık'a 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi..

Erzincan'ın Kemah ilçesi Sarıyazı köyü civarlarında 2008 yılı Ağustos ayında meydana gelen mayınlı saldırıda Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı'nın aralarında bulunduğu 9 asker şehit olmuştu. Olayla ilgili Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada dün sonuç çıktı. Tutuklu sanıklardan Metin İnce ve Mızrak Işık terör örgütüne yardım ve yataklık etme suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken, tutuksuz sanık muhtar ise beraat etti. İddialara göre; İnce ve Işık mayınlı saldırı öncesi terör mensuplarına pil de temin etmişlerdi. Avukat Hüseyin Ergün, gerekçeli kararın henüz yazılmadığını anacak karara itiraz edeceklerini söyledi.

JANDARMAYA ÖNCEDEN HABER VERİLMİŞ 

Köylülerin hain mayınlı saldırı öncesi Jandarma Binbaşı N.E'ye haber verdiği iddia edilmişti. Muhtar Zeki Algül, daha önceki ifadesinde olaydan teröristlerin geldiğini bir gün önce N.E'ye bildirdiğini söylemişti. 
Avukat Ergün daha önceki açıklamasında, "Patlamanın olduğu yere yakın iki askeri noktada termal kameralar bulunduğu halde patlamanın önlenememesi, patlama günü saldırıya uğrayan aracın zırhlı olmaması, mayın tarama ekibinin toprak yolda görevine devam etmemesi yönünde kuşkularımızı dile getirdik. Daha sonra Ergenekon soruşturması kapsamında Nedim Binbaşı tutuklandı. Bugünkü celsede Nedim Binbaşı'nın ifadesi geldi. İhbarları doğruluyor, ama muhtarın örgütle işbirliği yaptığını söylüyor. Sıradan köylüleri 'ekmek verdi' diye hapis cezasına çarptırmamak gerekir." ifadelerini kullanmıştı. 
JANDARMA TERÖRİSTLERDEN 5 GÜN ÖNCE HABERDAR OLMUŞ 
Erzincan'da Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ve Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede gizli tanık Hazar'ın Kemah'taki hain olayla ilgili ifadeleri dikkat çekiyor. Gizli tanık Hazar'ın ifadesinde Şubat 2007 tarihinden bu tarafa Erzincan'da jandarma istihbarata çalıştığını, özellikle kırsal bölgede faaliyet yürüten PKK'lı teröristler konusunda bilgi akışı sağladığını anlatıyor. Serhat Astsubay, Sedat Astsubay ve isimlerini bilmediği diğer görevlilerin ilk zamanlar sadece PKK terör örgütü ile ilgili bilgi istediklerini, ancak daha sonra bu durumun değiştiğini kaydeden Hazar, sonradan kendisinden sadece Gülen ile ilgili çalışma yapılmasını istediklerini, bu teklifleri kabul etmediğini anlatıyor. Yapılan teklifin ardından PKK konusunda çalışmalarına devam ettiğini ifade eden gizli tanık Hazar, Ağustos 2008'de meydana gelen Kemah'taki 9 askerin şehit edilmesi olayından 6 gün önce iki teröristin olayın gerçekleştiği Sarıyazı Köyüne doğru gittiklerini, bir gün sonra da 4 kişinin aynı şekilde silahlı ve sırt çantalı olarak Sanyazı köyüne doğru gittikleri bilgisini jandarmaya ulaştırdığını söylüyor.

Kemal Arduç

Okunma Sayısı : 105

Bookmark and Share

DİĞER HABERLER

Köşe Yazarlarımız
Röportajlar

Üye Girisi
Anket
Demokratik Açılımı Destekliyormusunuz?
                                  
Video Haber
Günün Fotosu
Günlük Gazete
Hurriyet.www.gazetealemi.com Zaman www.gazetealemi.com Radikal www.gazetealemi.com Milliyet www.gazetealemi.com Bugun www.gazetealemi.com Turkiye www.gazetealemi.com Vatan www.gazetealemi.com Sabah www.gazetealemi.com Yeni Safak www.gazetealemi.com