Erzincan KEYDER, Birlik Vakfı Erzincan Şubesi, Ensar Vakfı Erzincan Şubesi, Medine Vakfı Erzincan Şubesi, Erzincan İHH İnsani Yardım Derneği, İlim Yayma Cemiyeti Erzincan Şubesi, ERDAV, GÜLDER, Erzincan Uluslararası Öğrenci Temsilciliği, Vahdet Vakfı Erzincan Şubesi, Bidayet İslami İlimler Vakfı ve Erzincan Anadolu Öğrenci Birliği tarafından oluşturulan Erzincan İnanç Platformu tarafından Charlie Hebdo Dergisinin yayınları kınandı.
Erzincan İnanç Platformu tarafından yapılan basın açıklaması ile İslam dinine ve Hz. Muhammed (s.a.v)'e yapılan bu saldırılar kınandı.
Erzincan İnanç Platformu, adına bir basın açıklaması yapan Alaattin Önel; “İslam dinine ve Hz. Muhammed (s.a.v)'e yapılan bu saldırılar kabul edilemez ve haysiyetsizce saldırılardır.
Charlie Hebdo Dergisine yapılan baskın sonrası gündeme gelen ve İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav)'e karikatürlü saldırılar yapan ve son olarak 16 dilde basılan dergide yeniden Hz. Peygambere saldırılmasına devam edilmiştir. Charlie Hebdo Dergisinin ve Ülkemizde Cumhuriyet gazetesinin İslam'a saldırmayı basın özgürlüğü adı altında şiar edindiğini görüyoruz ve lanetliyoruz.  Düşünce özgürlüğü kılıfı hiç kimseye Islama ve onun kutsallarına hakaret etme hakkı veremez. Bu kılıfın arkasına saklanarak İslamofobiyayı ayyuka çıkaracak bu pervasızca hakaretleri yapamazlar.
Batı bu tür çirkin eylemlerle Müslümanların adeta nabzını ölçüyor. “İslam düşmanları İslam'ın tüm dünyada hızlı şekilde yayılmasını engellemek amacıyla çeşitli bahanelerle İslam'a ve onun yüce değerlerine saldırıyorlar. Bu saldırılar karşısında Müslümanların sesi cılız çıktığı zaman bu saldırılarının dozunu artırıyorlar. Kimi zaman bu saldırıları tesettür üzerinden kimi zaman cami ve ezan üzerinden, kimi zaman da Hz. Peygamberin şahsı üzerinden yapıyorlar. Bizler Müslümanlar olarak hiçbir şekilde İslam'a, İslami değerlere, Hz. Peygamber'e ve kutsallarımıza saldırılmasına izin vermeyeceğiz. Peygamberin güzide sahabelerinden olan Talha Bin Ubedullah gibi canı pahasına O'nu (SAV) koruyacağız” ve buradan haykırıyoruz’ki .“En gür seda İslam'ın sedası olacaktır.
Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırısının ardından İslam düşmanlarının Müslümanlara karşı yekvücut olduğunu görüyoruz, “Nasıl ki küfür Müslümanlara karşı tek millet ise,  Müslümanlar da kendi aralarında süregelen tüm olumsuzlukları bir tarafa bırakarak küfre karşı birlik olmalıdır. Unutulmamalıdır ki Müslümanlar birlik olmadıkça bu tür saldırılar devam edecektir. Bu bağlamda tüm Müslümanları, kendi aralarındaki sorunları bir tarafa bırakıp, İslam Peygamberine karşı yapılan bu saldırılara karşı meydanlara davet ediyoruz. Müslümanlar ne zamanki birbirleri ile uğraşmayı bırakıp tüm enerjilerini İslam düşmanlarına karşı kullanır o vakit Müslümanlar kazanacaktır. İslam düşmanları kolay kolay bu edepsizliklere bir daha cesaret edemeyecektir. Allah'a şükür bu sıkıntılı dönemlerin ardından bu badirelerin geçeceğine inanıyoruz.  Kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır
Bu yapılanlar tüm dünya Müslümanlarının yüreğine saplanmış bir hançerdir…
Kur'an ve Hz. Muhammed (sav)'in Müslümanlar için Namus-u Ekber olduğunu ve peygamberin her Müslüman için Anasından, babasından, evlatlarından ve canından daha değerlidir. Hz. Peygamber'e hakaret edenlerin yeryüzündeki tüm insanlığa hakaret etmiştir.
 “Ülkemizde sözde basın özgürlüğü adı altında Cumhuriyet gazetesinin de önderliğinde ve finansmanlığında Peygamber Efendimize hakaret içeren edepsiz karikatürleri içeren Charlie Hebdo Dergisini yayınlama kararı ve desteklerini görüyoruz. Malum gazete yıllardır despot ve darbeci zihniyetin savunuculuğunu yaparak bu ülkede Müslüman halkın en kutsal dini değerlerini hiçe sayarak pervasızca Müslümanlara hakaret etmekten de geri durmamıştır. Tüm dünya Müslümanlarının yüreğine saplanmış bir hançer misali hakaret içeren ve tamamen İslam ve Peygamber düşmanlığı üzerinde yayın yapan Charlie Hebdo Dergisinin basımını yapmamasını tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde yüzde 98'i Müslüman olan halkımızın inançlarına hakaret ve dini değerlerine saygısızlık yaptığı kamuoyu nezdinde bilinecektir.”
Tüm Müslümanlar işlenen bu küstahlığa dur demeli
Cumhurbaşkanıyla beraber Meclis Başkanı ve yürütmenin başı olarak Başbakan, tüm siyasi partiler ve STK'lara çağrıda bulunuyoruz. İşlenen bu duruma müdahale edilmesi ve tüm Müslümanların işlenen bu küstahlığa dur demesi talebinde bulunularak, Müslüman halkın kutsal değerlere hakaret eden cumhuriyet gazetesinden davacı olmalarını istiyoruz. Ayrıca,  fitne ve provokasyon içeren söz konusu karikatür dergisini, bunu hazırlayanları, her türlü teşvik ve destekte bulunan tüm tahrik odaklarını tel'in ediyoruz, Hükümetin acilen İslam dini ve diğer ilahi din ve kutsallarına saldırı yapılmasını suç sayan yasal düzenlemeleri yapması talep ediyoruz” dedi.