ERİHMED Yönetim Kurulu tarafından 27 Aralık 1939 depreminin 75. yıl dönümü dolayısıyla “33 bin Şehidimizi 75. yılında 1001 hatimle yad ediyoruz” programını düzenlendi.
Terzibaba Camii’nde, Erzincan İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ERİHMED) tarafından, deprem şehitlerini anma programıyla 33 bin şehidini depremin 75. Yıl dönümünde bin bir hatimle yâd ederek bir vefâ örneği sergiledi. Terzibaba Camiinde yatsı namazına mütakip düzenlenen programda Erzincanlılar Kur’an-ı Kerim ziyafeti sunuldu.

Terzibaba Camiinde düzenlenen programa Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, programın misafir konuklarının yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.

Düzenlenen programda okunan Hatmi Şeriflerin duasına geçilmeden önce, misafir davetlilerden Fikret Cesur’un sunumuyla dünyaca ünlü hafızlar Ruşen Yakar, Mehmet Kılıç, Yavuz Mutlu, Âdem Bilir hocalarımız Kur-an ziyafeti sundular. Programın ev sahipliğini yapan ERİHMED Dernek Başkanı Burhan Çakır’ın selamlama konuşmasından sonra Vali Süleyman Kahraman ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, sırasıyla kısa birer selamlama konuşması yaptılar. Daha sonra 1001 hatm-i şerif’in duâsını yapmak üzere mikrofonu alan İl Müftüsü Yavuz Karabayır; “Değerli davetliler, kıymetli mü’minler, Rabbimiz bizleri vefâlı olan kullarından eylesin. Erzincan bizi hep heyecanlandırmıştır. Medine-i Münevvere’ye benzeyen bu evliyâ diyarına gelmek bizi ayrıca sevindirmiştir. Terzibaba Hz.lerinin, Pir-i Sâmi’lerin, İbrahim Efendilerin ve daha nice hak dostlarının diyârı olmasıyla da ayrı bir değer ifâde ediyor. Bizler bu gün burada deprem şehitlerimizi anarak, onlar üzerine hatm-i şerifler okuyarak ve onlara Allah’ımızın rahmet ve mağfiretini dileyerek onları yâd edip vefâ gösterdiğimiz gibi, yeni yetişmekte olan nesillerimizi de onların üzerine rahmet okuyacak birer hak erleri olmalarını sağlamak maksadıyla yeni Kur’an Kursları, engelli kardeşlerimize yönelik “Engelliler Kur’an Kursu” adıyla hayalimiz olan bir kurs açmak düşüncesini taşıyoruz. 4-5 yıl süreli “ Hâfızlık-İlâhiyat Akademisi”açmak suretiyle Erzincan’ımıza yeni Terzibaba’ları, Pîr-i Sâmi’leri kazandıracak bir eğitim yuvası açmayı tasarlıyoruz. Bu konudaki iyi niyet ve gayretlerimize sizlerin de desteklerini beklediğimizi buradan duyurmuş ve bu müjdeyi sizlere vermiş oluyoruz” diyerek hatim duası yaptı.