Erzincan’dan 2013 yılı hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidişler başladı. 94 kişinin oluşturduğu ilk hac kafilesi Terzibaba Cami önünde dualar ve gözyaşları arasında uğurlandı.
            Erzincan’dan ilk kafile kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı. Diyanet İşleri Başkanlığı 2013 yılında kutsal topraklara gidecek hacı adayları için ilk hac kafilesi dualar eşliğinde uğurlandı. Erzincan’dan Hac görevini yerine getirmek üzere 182 kişi hacca gitmeye hak kazandı. Kutsal topraklara gitmek için hak kazanan 182 kişiden 94’ü bugün Erzincan Terzibaba Camisi önünde düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.
            Terzibaba Camisi önünde düzenlenen törende konuşan Erzincan İl Müftüsü Galip Akın; “İlimizden 182 tane hacı adayı kardeşimiz bu sene hacca gidecek. Bunlardan 94 tanesini bugün gönderiyoruz. Bunun 116 tanesi müftülüğümüz Diyanet İşleri Başkanlığı marifetiyle hacca gidiyor. Kalan 66 hacı adayımızda acenteler marifetiyle gidecekler. Bu mukaddes yolculuk gerçekten çok parası olanların gittiği bir yolculuk değil. Her para her mülk insanı oraya götürmez” dedi. 
            Yapılan duaların ardından kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, eş, dost ve akrabaları ile vedalaşarak yaklaşık 45 gün serecek olan hac farizasını yerine getirecekler.