Gerçekleşen programa Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Türkiye Gençlik Vakfı Erzincan İl Başkanı Emre Özkan, Teşkilat Başkanı Engin Başsoy, Eğitim Koordinatörü Burak Mermer, Çalışanlar Koordinatörü Burak Güler, Ortaokul Koordinatörü Murat Kocatürk, İletişim ve Medya Koordinatörü Enes Sevilir ve Erzincan’daki yaklaşık 100 kişilik Üniversiteli gençler katıldı.

Program ilk olarak Hayrettin Vesile Hatun Camii Hocası Harun Bulut’un Kuran Tilaveti okumasıyla başladı. Ardından Türkiye Gençlik Vakfı’nın gençler üzerindeki öneminden vurgu yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy bir açıklama yaptı.
Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy açıklamasında; “Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar genç bir Cumhuriyet olarak bugüne kadar gelmiştir. Devlet adamlarımızdan, hepsinden Allah razı olsun. Ama şu anda yeni bir şey var ve yeni bir hareketle Türkiye Cumhuriyeti ilerliyor. Türkiye 15 yıldır sizlerde dikkat ederseniz Türkiye belli bir yerden bir yere geldi. Gariplerin, mazlumların, kimsesizlerin ve bizden ümit bekleyen Müslüman ve Hıristiyanlar Türkiye Cumhuriyeti’nin artık o Osmanlı Dönemindeki ihtişamlı dönemine yürüdüğünü artık Dünya görüyor. Bu da inanmış yiğitlerle olacak, yani bugün buradaki gençlerle olacak. Eğer bu enerjinizi, bu inancınızı, hergün, 24 saat sağladığınız taktirde sizleri görenlerde mest olacak. Sizlerle birlikte de bu gençlik halkası gittikçe ilerleyecek. Bu halka Erzincan’a sığmayacak, bu halka Türkiye’ye sığmayacak, bu halka Dünya’ya sığmayacak. Biz ecdadımızla birlikte Osmanlı’da 600 yıl yürüdük ve işte sizlerde yarınki ecdadımız olacaksınız. Buradaki gençler yarının ümitleri olacaktır. Ahlaklı, dürüst, çalışkan olacaksınız, telefondaki sosyal medyaya kafasını eğen kaybeder. Onlar bizleri bu tür şeylerle oyalarken kendileri uçak gemileriyle, tanklarıyla dört bir tarafa ders veriyorlar ve Müslümanları birbirine düşürüyorlar. Bizlerde onların oyununa çok kolay geliyoruz, çünkü tarihimizi tam anlamıyla bilmiyoruz. Geçmişimizle bizim aramızdaki bağı kopardılar, bizi tuzağa çektiler. Bunu içimizdeki fitne ve fesat düşünen, dış mihrakların oyununa maşa olanlar yaptı. Ama bir yiğit çıktı ve 15 yıldır da bu milletin umudu oldu. Kalkınıyoruz, ilerliyoruz, kendi savaş uçaklarımızı, tanklarımızı yapıyoruz ve eğitimde de çok önemli bir düzeye doğru ilerliyoruz. Ama bir taraftan ilimi çok iyi bileceğiz, bir taraftan da imanımızı unutmayacağız. Ahlakımızla ikisini birleştireceğiz ve yürüyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle siz gençlerden bu vakfınıza sahip çıkmanızı istiyorum. Gençlerin ayaklarında öyle botlar görüyorum ki öyle bağlamışlar ki hiç açılmayacakmış gibi, o bağları çözün ve ecdadımızın yolunda ilerleyelim” dedi.
 Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un konuşmasının ardından Vakıf hakkında kısa bir bilgi veren Türkiye Gençlik Vakfı Erzincan İl Başkanı Emre Özkan; “Öncelikle buraya katılan tüm gençlere teşekkür ediyorum. Bizler bu vakıf olarak amacımız gençlere ilerleyecekleri yolda yardımcı olabilmektir. Burası kendine sahiplenen tüm gençlerindir. Amacımız ve gayemiz hep bir olacaktır. Bizler ecdadımızın yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Bu mübarek kandil gününde siz gençlerle böyle bir programda buluşmaktan onur ve gurur duyuyorum. İnşallah bu tür programlarımız devam edecektir. Bu vesileyle de Tüm İslam Alemi’nin kandilini kutluyorum” dedi.
 Tügva Erzincan İl Başkanı Özkan’ın konuşmasının ardından ney dinletisi eşliğinde ilahi söylendi. Katılımcılara kandil simidi ve çiğ köfte dağıtıldı. Programda daha sonra sohbet edildi, kandilin önemine vurgu yapıldı.