Diyanet İşleri Başkanlığı, Erzincan İl Müftülüğü ve özel şirketler aracılığıyla Erzincan’dan Umre’ye gidecek olan umre adaylarına Erzincan Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerince menenjit aşısı yapıldı. Aşıları yapılan umre adaylarının sevinçli ve heyecanlı oldukları gözlendi.
Aşı programı sırasında bir açıklama Erzincan İl Müftüsü Galip Akın; “Umrecilerimiz sağlıklı ve huzurlu bir şekilde vazifelerini ifa etmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığımız gereken tüm önlemleri almıştır. Umrecilerimizin sağlıklı bir şekilde gitmeleri ve ibadetlerini en güzel şekilde eda ederek yine ailelerine sağlıklı bir şekilde geriye dönmeleri bizim en büyük arzumuzdur.
Bu çerçevede vatandaşlarımıza kutsal topraklardaki iklimden, hastalıklardan etkilenmemeleri için Sağlık Bakanlığımızla iş birliği içerisinde koruyucu aşılarını yaptırıyoruz. Umreye gidecek olan vatandaşlarımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek amacıyla seminerler düzenledik. Bugün ise burada Umreye gidecek olan bütün vatandaşlarımızın bulaşıcı hastalıklara karşı aşıları yapılıyor. 15 Ocaktan sonra kutsal topraklara uğurlayacağımız Umrecilerimize şimdiden hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.