Bu yıl 52’incisi kutlanan Kütüphane haftası etkinlikleri Vali Süleyman Kahraman’ın katılımıyla İl Halk Kütüphanesinde başladı. Bazı kurum müdürlerinin ve çok sayıda öğrenci ile velilerin katıldığı kutlamalara minik öğrenciler renk kattı.

Saygı duruşunun yapılması ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda bilgi veren İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Nigar Erbil, 52. Kütüphane Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenecek etkinliklerden bahsederek, Erzincan’da ki kitap sayısı ve okuma oranına değindi. Bir yılda yaklaşık 167 bin kitap okunduğunu söyleyen Erbil, kütüphanenin kapılarının herkese açık olduğunu ve kitap okumak isteyenlere ödünç kitap verildiğine vurgu yaptı.

Daha sonra, çeşitli okullardan gelen ilkokul öğrencilerinin oluşturduğu topluluk kütüphanede kitapla ilgili olarak birbirinden renkli gösteriler yaparak dikkat çektiler. Minik öğrencileri ilgi izleyen Valimiz Sayın Süleyman Kahraman, Erzincan’da en çok kitap okuyan öğrenci ve vatandaşları tebrik ederek, hediyeler verdi. Kütüphanede ki kutlama programına katılan öğrencilerle tek tek görüşerek onlara kitap hediye eden Sayın Valimiz, birçok öğrencinin kitabını imzalayarak öğrencileri ayrıca mutlu etti.

Programa katılan öğrenci ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çekildikten sonra kütüphanede incelemelerde bulunan Vali Kahraman,  bazı kitaplara göz atarak, yetkililer hakkında bilgi aldı. Vatandaşları okumaya davet eden Vali Kahraman, İslam’ın ilk emrinin de ‘Oku’ emri olduğunu hatırlatarak, okumanın önemine bir kez daha vurgu yaptı.