Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hayata geçirilen FATİH Projesi (Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) kapsamında tablet dağıtımı devam ediyor. Bu kapsamda 1130 öğrenci ve 496 öğretmene FATİH projesi kapsamında tablet dağıtımına başlandı.

Tablet dağıtım töreni Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, il millî eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, idareci, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Programda ilk olarak bilgi veren Erzincan’da İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Tekin tablet dağıtımının bu ayağında 5 öğretmen ve 133 öğrenciye tablet dağıtılacağını belirterek, şu bilgilendirmelerde bulundu; İlimizde, Ortaöğretim kurulumlarında kablolama (altyapı) ve etkileşimli tahta kurulumları tamamlanmıştır. 36 okulda toplam kurulan etkileşimli tahta sayısı 745. 76 okulumuzda toplam 1017 tahta daha aralık ayı sonuna kadar kurulumları bitecek. Bu 76 okulun 49 tanesi ortaokul ve 779 sınıfa etkileşimli tahta kurulacak. Bu kurulumla Erzincan’da tüm ortaokullara Etkileşimli tahta kurulmuş olacak. 36 Okulumuzda elektrik ve internet altyapı çalışmaları tamamlanmıştır. 49 Ortaokulun elektrik ve internet altyapısı tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığınca imzalanan sözleşme ile altyapı kurulumları tamamlanan 21 okulumuzun yüksek hızlı internet erişimi (fiber internet) sağlanmıştır.

Etkileşimli tahtaların kurulduğu okullarımızda görev yapan öğretmenlerimiz 30 saatlik “Fatih Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı Kursuna” alınmıştır. Kurulumu yeni tamamlanan Mesleki Teknik Anadolu Liselerinde (Meslek Liseleri) öğretmenlerin 85 tanesi kurs almış geri kalan 197 öğretmenin eğitiminin ocak ayına kadar bitirilmesi planlanmıştır. 2016 ocak ayından itibaren 49 ortaokulun öğretmenleri “Fatih Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanımı” Kursuna alınması planlanmaktadır. Proje kapsamındaki okullarımızda, öğrenci ve öğretmenlerimize bilişim teknolojileri konusunda rehberlik edilmesi amacıyla 27 öğretmen “Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni” olarak görevlendirilmiştir.”dedi.

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün Fatih projesinin yalnızca bir donanım projesi olmadığını vurgulayarak; “Okullarımıza Donanım ve Yazılım altyapısının kurulmasının yanı sıra, e-içeriğin sağlanması ve yönetilmesi, öğretim programlarında etkin BT kullanımı, derslerde BT kullanımı için öğretmenlere hizmet içi eğitimler verilmesi ve bilinçli, güvenli, yönetilebilir ve ölçülebilir BT ve internet kullanımının sağlanması hedeflenmektedir.” dedi.

Ardından öğretmenlere ve öğrencilere tabletlerini veren Vali Kahraman, devletin eğitime vermiş olduğu emeğin olumlu sonuçlanacağına inandığını vurgulayarak; “İletişim çağına girdik. Sizler çok şanslısınız. Bizim zamanımızda böyle bir şey mümkün değildi. Şimdi öğrencilerimiz tabletlerle dünyaya ulaşıyor. Gerek ders konusunda gerekse ders dışındaki tüm bilgilere rahatlıkla ulaşıyor, ellerindeki tabletlerle dünyanın her tarafında dolaşıyorlar. Her türlü bilgiyi alıyorlar. Tabi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmamız gerekiyor. Bu tabletlerle, bilgisayar teknolojileriyle ve diğer sistemlerle inşallah çağdaş medeniyetlerin üzerine çıkacağız. Artık uçağımızı kendimiz yapıyoruz, tankımızı kendimiz yapıyoruz, bilgisayar teknolojisini kendimiz üretiyoruz. Ayakta duran bir ülke var. Çağ atlayan bir ülke var. Bunu istemeyen, ülkemizin gelişmesine fırsat vermeyen, istemeyen dış güçler var. Onun için her yerden saldırarak üzerimize geliyorlar. Bu projemiz bile onları rahatsız ettiğini biliyoruz. Bizim bu projemiz hayırlı olsun. Biz geleceğimizi en güzel şekilde inşa etmeliyiz. Kökü olmayan bir milletin dalları olması mümkün değildir. Yani geçmişi olmayan bir milletin geleceği olamaz. Köklerimize bağlı kalacağız ve köklerimize bağlı kalarak geleceğimizi inşa edeceğiz. Geçmiş bir temeldir. Temelsiz bir yapının olması beklenemez. Her şeyin başı temeldir diyerek tekrardan bu projemizin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Projenin ortaokullarda da tamamlanmasının ardından ilkokul ve anaokullarında kurulum çalışmalarına başlanacağını söyleyen Vali Kahraman, Erzincan için hayırlı olmasını diledi.

Öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Vali Kahraman, tabletlerin hayırlı olmasını dileyerek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.