Erzincan genelinde yaklaşık 40 bin öğrenci ve yaklaşık 3 bin öğretmen ders başı yaptı. Eğitim-öğretim yılının açılışı ve İlköğretim Haftasının kutlaması amacıyla Erzincan Yavuz Selim İlkokulu'nda tören düzenlendi.


Gerçekleştirilen kutlama programına Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, kamu kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda ilk olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün şu görüşlerde bulundu; "İnsan tesadüfen yetişmiyor. Nitelikli insan ve nitelikli nesilleri yetiştirmek tesadüflere bırakılmayacak kadar önemlidir. Geleceğimizi inşa etmek hayaliyle gençlerimizi, yeni nesillere iyi bir yaşam bırakmak istiyorsak bütün yöneticiler, veliler ve öğretmenler olarak çocuklarımıza olan borcumuzu ödemeliyiz, ödememiz gerekmektedir. Öğretmenler olarak tüm şikâyetlerimizin, sancılarımızın ve zorluklarımızın dünyaya zihnini açmış meraklı gözler karşısında nasıl yok olup gittiğini biliriz. Bunu sağlayan duygu hiç şüphesiz maddi imkânlarla bunu açıklamak mümkün değildir. Mesleki ahlak, mesleki şevk ve inanç, samimiyet gerçek bir öğretmen için itici güçtür. Siz değerli öğretmen arkadaşlarım onurlu bir mesleğin temsilcileri olarak çocuklarımız ve gençlerimizi ilgi, yetenek ve kabiliyetleri doğrultusunda üreten, düşünen, sorgulayan bir birey olarak hayata hazırlamak ve onları en donanımlı bir şekilde inşa etmek durumundayız. Erzincan'ımızın eğitimini bir önceki senelere göre daha üst seviyelere çıkaracak azim ve fedakârlık içerisinde olduğunuzu biliyor, şimdiden yapacağınız fedakârlıklardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın ikinci evi şüphesiz okullarımız olacaktır. Sizin en kıymetli varlıklarınız olan çocuklarınızın bizlere emanet edildiğinin bilincinde ve sorumluluğumuzun da farkındayız. Evlatlarınıza asil bir milletin ferdi olarak gurur duymayı, aziz vatanımızı yüceltmeyi, büyük düşünmeyi öğretmek için çalışacağız. Ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücüne sizler sayesinde ulaşacağız. Bu topraklar Yunuslar, Sinanlar, Itriler, Mustafa Kemaller, Mehmet Akifler ve ismini daha da sayamayacağım nice önemli şahsiyetler yetiştirdi. Sizler de vatanımıza, bayrağımıza, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkıp, geleceğimizin teminatı olacak, kadim medeniyetimizi gelecek nesillere taşıyacaksınız." dedi.

Daha sonra konuşan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise Erzincan'da eğitim kalitesinin yükseltilmesi, eğitim sisteminin gelişen dünya koşulları ve artan toplumsal beklentiler doğrultusunda çalışmaların kararlılıkla sürdürülmekte olduğunu belirterek yeni eğitim öğretim yılına başlayan öğretmen ve öğrencilere seslendi. Vali Kahraman konuşmasında; "Sevgili öğrenciler unutmayın ki başarının anahtarı çalışmaktır. Eğer başarılı olmak, vatanımıza ve milletimize hayırlı bireyler olmak istiyorsak çalışmamız gerekiyor. Sizler bizim umudumuz, geleceğimizin teminatısınız. Sizler çalışırken, bizler de size destek olma sorumluluğunu yerine getirme gayretinde olacağız."dedi

Daha sonra öğretmenlere hitap eden konuşmasında Vali Kahraman "Gerçekten fedakârlık ve şefkat mesleği olan öğretmenlik görevinizi yaparken, sizler daha gayretli çalışmalısınız. Çünkü yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi, sizlerin fedakâr, gayretli ve şefkatli çalışmalarına bağlıdır. Çocuklarımız ve gençlerimizin tarih bilincine sahip, kendine güvenen, milletimizin değerlerine duyarlı, bireyler olarak yarınlara hazırlanması, dünyadaki ilerleme yarışında ülkemizi güçlü kılacaktır."dedi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından törende dördüncü sınıf öğrencileri okula yeni başlayan minik öğrencileri çiçeklerle karşıladı.Son olarak ise Vali Kahraman ve beraberindeki il protokolü yapımı tamamlanan Yavuz Selim Anaokulu'nun hizmete açtı.