Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından merkez ve taşra teşkilatındaki her düzeyde kamu görevlisine etik eğitimi kapsamında Etik Davranış İlkeleri Eğitimi verildi.
Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 23. ve 24. maddeleri gereğince kurumlara: "Etik Davranış İlkelerinin personele tanıtılması, benimsetilmesi, mesleki etik ilkelerinin belirlenmesi, hizmet içi eğitim programları, görevde yükselme eğitim ve sınavları ile personel alımına yönelik sınav konularına etik ilkelerin eklenmesi ve uygulamanın gözetilmesi" görevi verilmiş; Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Etik Platform Protokolü´nün 2. maddesinde kurumların kendi personeline yönelik olarak etik davranış eğitimlerini sürdürmeleri kararlaştırılmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatındaki her düzeyde kamu görevlisine etik eğitimi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli personele yönelik olarak  09.00-11.00 saatleri arasında birinci grup; 14.00-16.00 saatleri arasında ikinci grup olmak üzere Erzincan Milli Egemenlik Anadolu Lisesinde Toplantı Salonunda ´Etik Davranış İlkeleri Eğitimi´ verildi.
İl Millî Eğitim Şube Müdürü Celal Aydın tarafından verilen eğitimin sabah oturumu İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Yıldız; öğleden sonra oturumu ise İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün başkanlığında gerçekleştirildi.