Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuryazarlık Seferberliği çağrısından sonra, Erzincan'da 27 yaşındaki spastik cerebral palsy hastası Yakup Çaybaşı'na eğitim verilmeye başladı.

Çaybaşı, tekerlekli sandalyeden kurtulmak için son 3 yıldır özel bir rehabilitasyon merkezinin fizik tedavi ünitesinde egzersiz yapıyor. Merkeze 15 kilometre uzaklıktaki Davarlı köyünde ikamet eden Çaybaşı, haftanın iki günü evinden alınarak eğitim için rehabilitasyon merkezine getiriliyor.

Ailenin imkansızlıkları nedeniyle şimdiye kadar okuma yazma öğrenemeyen Çaybaşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuryazarlık Seferberliği çağrısından sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edildi.

Çaybaşı'nın ilk dersini Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün tarafından fizik tedavi gördüğü rehabilitasyon merkezinde verildi.

Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Gün, 1 Şubat 2018 tarihinde başlatılan Okuryazarlık Seferberliği çağrısının ardından yayınlanan genelge sonrası Erzincan'da çalışma başlattıklarını söyledi.

Gün, 2017 yılında yapılan çalışmalarda bin 609 kişinin okuryazarlık sertifikası aldığını, şu anda da 285 kursiyere okuryazar olabilmesi için eğitim verildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yakup, kardeşimiz merkeze yakın bir köyümüzde ikamet etmekte. Normalde biz eve kadar köye kadar gidiyoruz. Fakat Yakup aynı zaman da özel eğitim almakta. Bu kuruma geldiğini bize bildirdi. Onun için bugün Yakup'umuzun okuryazarlığı ile ilgili olarak ilk dersi başlattık."

Çaybaşı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a okuma yazma seferberliği başlattığı için teşekkür ederek, "İlk kitabımı da Sayın Cumhurbaşkanımıza hediye edeceğim. Onu da görmek çok isterim. En büyük silah kalemdir. Cahil kalmayın. Sayın Cumhurbaşkanım demiştir ki 'Cahil kalmasınlar.' Okumak büyük silahtır." dedi.