Erzincan'da, sömestir tatilinin ardından ders başı yapılan tüm okullarda, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerlerin isimleri okundu.

Kentte, yarıyıl tatilinin ardından ders başı yapan 269 okulda okutulmak üzere Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğünce yazı hazırlandı.

Yazıda, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerlerin isimleri yer aldı.

Ders zili çalmadan önce okul yöneticilerince okunan yazıda, şunlara işaret edildi:

"Bu yiğitler ezan deyince en önde koşan, bayrak deyince gözünü budaktan sakınmayan, vatan deyince ağızlarından bir vatan daha çıkan sayısız kahramandan birkaçı sadece. Kader onları bu kez hemen yanı başımızda, Afrin'de, buluşturdu. Söz konusu vatandı ya yine koştular. Bu kez nasiplerinde şehadet şerbeti varmış. 'Vatan sağ olsun' dediler onu da içtiler."

İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, sömestir tatili sonrası ders başı yapan Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki törene katılıp şehitlerin isimlerini sıraladıktan sonra aynı yazıyı okudu.

- "Kuşatmaları yaracağız"

Öğrencilere de seslenen Gün, imanı 'Ömer', ruhu 'Halis', bileği 'Demir' bir nesil olduklarını söyleyerek, şunları aktardı:

"Bu duygularla yetişen sizlerin bu vatanın geleceği, devletimizin bekası için sorumlulukları artık daha fazla. Dalgalansın diye hepimizin bir ucundan tuttuğu bayrağımız, asırlardır hükmetmiş ve asırlarca var olsun diye her ferdimizin omuz verdiği devletimiz için sizler de bugün ikinci dönemi başlayan eğitim- öğretim yılında ve bundan sonraki öğrenim hayatınızda elinizden gelen tüm gayreti göstermelisiniz, göstereceğinizden eminiz. Çünkü yıllardır Türk'e, ümmete kurulmuş sinsi kuşatmaları artık yarma vaktidir ve yaracağız."

Törenin ardından veliler, öğretmenler ve 18 yaşını dolduran öğrenciler Türk Kızılayı ekipleri tarafından oluşturulan alanda Zeytin Dalı Harekatı'nda ihtiyaç duyulması halinde sıkıntı yaşanmaması için kan bağışı yaptı.

Kan bağışında bulunan 12. sınıf öğrencisi İbrahim Türker, "Afrin Harekatı'na destek olmak için bizler de kan veriyoruz. Amacımız askerlerimize bir nebze olsun destek olmak." dedi.

Öğrencilerden Yusuf Bebek de "Afrin'deki askerlerimize kan bağışı yaparak destek olmaya çalışıyoruz. Kanımız canımız vatan uğruna feda olsun." ifadesini kullandı.

Öğrenciler ve öğretmenler, program ile kan bağışının ardından sınıflarına giderek ders başı yaptı.