Öğrenciler için dinlenme, öğretmenler için yenileme, yöneticileri içinde sorunların tespiti ve çözüm bulunacağı bir döneme girildiğini vurgulayan Erzincan  Eğitim-Bir-Sen Erzincan  Şube Başkanı Nebi Gül, eğitimin, bire bir insan ilişkilerine dayanması bakımından hassas yorucu ama ülkenin geleceğiyle, yarınlarının hazırlanmasıyla ilgili olduğu için de güzel ve değerli bir çaba olduğunu kaydetti.

Erzincan  Eğitim-Bir-Sen Erzincan  Şube Başkanı Nebi Gül, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılını değerlendirdi.  Gül,  2016-2017 eğitim-öğretim yılı, yaklaşık Erzincan'da 40 binin üzeri Türkiye geneli ise  17 milyon 300 bin öğrencimizin emeklerinin karşılığını görecekleri karne heyecanıyla sona eriyor. Böylece öğrencilerimiz için dinlenme, öğretmenlerimiz için yenilenme, yöneticilerimiz için ise sorunların tespiti ve çözümü için bir planlama dönemine giriyoruz. Fedakârca çalışmalarından dolayı tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ettiklerini belirterek   

Erzincan  Eğitim-Bir-Sen Erzincan  Şube Başkanı Nebi Gül, bu gün  tamamlanacak olan 2016 2017 Eğitim öğretim yılını değerlendirdi. Erzincan  Eğitim-Bir-Sen Erzincan  Şube Başkanı Nebi Gül sendika binasında yaptığı açıklamada,  Erzincan da 40.000'in üzerinde  Türkiye”de ise yaklaşık  17 milyon 300 bin öğrencinin karne heyecanı yaşayacağını belirterek,” Eğitim politikaları bir bütün olarak tasarlanmalı, yeniliklerin altyapısı iyi hazırlanmalıdır. Değişimler, şartlar olgunlaştıktan sonra hayata geçirilmeli, her ne planlama yapılırsa yapılsın, uygulayıcısı olan öğretmenin niteliği hepsinin önünde ve üstünde olmalıdır. Eğitim camiasının çalışma şartları düzeltilmeli, mali ve özlük hakları geliştirilmeli, mesleğin itibarını güçlendirecek adımlar atılmalıdır. Öğretmenliğin bir idealizm mesleği olduğu unutulmamalı, her şey bu idealizme göre yapılandırılmalıdır” diye konuştu.

Yeni eğitim-öğretim yılı başlayıncaya kadar eğitimdeki yaşanan sorunların çözülmesi gerektiğini söyleyen Erzincan  Eğitim-Bir-Sen Erzincan  Şube Başkanı Nebi Gül, "Çalışanlarının huzuru, milletimizin geleceği ve ülkemizin nitelikli bir eğitim sistemine kavuşması için sorunlara çözülmesi gerekmektedir. Hayatlarını, çocuklarımızın daha iyi olmasına vakfeden eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının önü alınmazsa, gereken tedbirler ivedilikle hayata geçirilmezse, şiddet hastalığı bütün toplumu saracak ve yarınlarımız karanlık olacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimcilere yönelik her saldırının sıkı takipçisi olmalıdır. Bakanlık, yargıya intikal etmiş davalarda kendi personelinin yanında olduğunu göstermeli; nerede duracağı belli olmayan bu şiddet olaylarının bir an önce son bulması için ne gerekiyorsa yapmalıdır.

 Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri bunun için bir fırsat olarak görülmelidir. Yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce, eğitim çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri çalıştayımızda tespit edip raporlaştırdığımız sorunlar dikkate alınmalı, daha verimli bir eğitim dönemi için gereken adımlar atılmalıdır" ifadelerini kullandı. Erzincan  Eğitim-Bir-Sen Erzincan  Şube Başkanı Nebi Gül ,Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik uygulamasına son verilmesini isteyerek, “Mülakatla istihdam hatasından dönülmelidir. Eğitimciye şiddetin geleceğimize faturası ağır olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı; nerede duracağı belli olmayan bu şiddet olaylarının bir an önce son bulması için ne gerekiyorsa yapmalıdır. Ek ders ücretlerinde hakkaniyete uygun bir iyileştirme yapılmalıdır. Ek ders birim ücreti iki katına çıkarılmalı, öğretmenlerin girebilecekleri ek ders saati üst limiti yeniden gözden geçirilerek, ihtiyaçlar doğrultusunda artırılmalıdır. Eğitim kurumu yöneticilerinin ek ders usul ve esaslarından kaynaklı mağduriyetleri giderilmelidir. Öğretmenlere alan değişikliği hakkı tanınmalıdır. Yardımcı hizmet sınıfı çalışanlarının görev tanımları belirlenmelidir" diye konuştu.

Son olarak Erzincan  Eğitim-Bir-Sen Erzincan  Şube Başkanı Nebi Gül, Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitim çalışanlarına ve öğrencilerimize, zamana yenik düşen değil, zaman içinde yenilenmelerini, yeni döneme daha aktif ve daha nitelikli başlamalarını sağlayacak verimli bir tatil dönemi diliyor, mezun olan öğrencilerimizin yeni başarılara imza atmalarını temenni ediyor; yeni eğitim-öğretim yılına sorunsuz başlamak için, dikkat çektiğimiz sorunların acilen çözülmesi gerektiğinin altını bir defa daha çiziyoruz" diyerek . sözlerini tamamladı.