Gerçekleşen törene Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl MİLLİ Eğitim Müdürü Aziz Gün ve şube müdürleri, Erzincan Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Orhan Bulut ve üyeleri, Okul Müdürü İbrahim Salar, Erzincan Lisesi1961–1962 yılları arasında idarecilik yapan Erzincan Üniversitesi Öğretim Üyesi Mukim Sağır, 1964–1965 mezunu Eczacı Saldıray Baydemir, 1985 mezunu Bülent Demirel, 1972–1973 mezunu Erzincan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Terzioğlu öğretmenler, veliler ve öğrencileri katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan Erzincan Lisesi Müdürü İbrahim Salar; “Sevgili 2015 yılı mezunları buranın ve bu alanın kıymetini bilin. Burada sizin bir an önce çıkarmak için can attığınız okul üniformasıyla son gününüz. Ne aynı sıralar, ne aynı sınıflar, ne aynı koridorlar bundan sonra paylaşılmayacak. Bugün bitse de gidelim dediğiniz okul günlerinin sonuncusu. Ergenlikten gençliğe adım attığınız yılların bitişi sizlere haykırıyor. O yüzden bugünün tadını çıkarın. Sarılın arkadaşlarınıza, ister doya doya gülüp eğlenin, ister hıçkıra hıçkıra ağlayın. Hem mutluluğunuz paylaşın hem de hüznünüzü. Bugün sınavı unutun, gözünüzde büyütmeyin. Çünkü hayat o kadar çok sınavlarla dolu ki, bunlar başlangıçtır. Sevgili çocuklarım, as olan Erzincan Lisesi herkesin hayatında bir parçadır. Buradaki herkes geçici, sadece sizler hayatınızın sonuna kadar birer Erzincan Lisesi mezunu olarak kalacaksınız. Bu gerçek asla değişmeyecek. Erzincan Lisesi’ndeki mezunların hayattaki başarıları kaliteli duruşlarındandır ve onların okullarına dönüp katkılarındandır. Mezun okuluna sahip çıktıkça, okulun değeri artar, okulun değeri artıkça mezunun kalitesi artar. Bizler okulumuza bu düşüncelerle sahip çıktık, çıkmaya da devam ediyoruz. Sizde bizimle birlikte okulumuza sahip çıkmalısınız. Velilerimize de bir hatırlatma yapmak isterim. Gençlerimizle iyi geçinin. Bugün dizin içinde bir vedanın aslında başlangıcıdır. O çok istediğiniz Üniversiteyi kazanırlarsa sadece 4 ay sonra artık aynı evde bulunmayacaksınız. Aynı sofrada yapılan sabah kahvaltıları, yenen akşam yemekleri yerini bir iki günlük ziyaretlere bırakacaktır. Onların odalarındaki eşyaları özleyeceğiniz günlere çok az kaldı. Artık büyüdüklerini hissedeceksiniz. En son ne zaman onlara sarıldınız, buyurun işte en güzel gün bugün o hüznün mutluluğu yaşandığı” dedi.

Ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ise açıklamasında; “Öğretmenlik mesleği çok yüce, çok ulvi, çok kutsi bir meslektir. Çünkü her anı farklı duygular içinde yaşamış olduğumuz bir meslektir. Az önce okul müdürümüz konuşmasında hüzünlendik, sevindik, üzüldük, geleceğe dair planlar ve programlar hep gözümüzün önünde bir anda geçiverdi. Onun için öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Bu öğrencilerimizi, bu yavrularımızı yarına hazırlayan bütün öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Mezun olan siz sevgili öğrencilerime, mezuniyet törenlerinde okullarda söylemiş olduğum bir söz vardır. Dünyada sizi seven milyonlarca insan varsa bilin ki onun içinde sizi seven biride öğretmeninizdir ve bende bir öğretmenin sizleri seviyorum. Sizi seven 10 kişi varsa onlardan biri yine öğretmeninizdir ve sizi seviyordur. Dünyada sizi seven bir kişi kalmışsa bilin ki sizi seven öğretmeninizdir. Dünyada sizi seven kimse kalmamışsa biliniz ki öğretmeniniz ölmüştür. Bu duygu ve düşüncelerle yolunuz açık olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun diyorum” dedi.


Programda daha sonra konuşan Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya ise açıklamasında; “Mensubu olduğumu düşündüğün Milli Eğitim camiasında olan Erzincan Lisesi’ndeki mezuniyet töreninde sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Bugün okuldaki son gününüz. Belki bu sizin için bir son ama hayatınızda da yeni bir başlangıçtır. İleride sizleri uzun ve zor bir yol bekliyor, inşallah bu yollarda istediğiniz, umduğunuz, olma istediğiniz meslekte olursunuz. Velilerimizde çocuklarından ne kadar gurur duysalar azdır. Bugün itibariyle öğrenciler eğitimlerinin bir kısmını bitirmiş oluyorlar ve bundan sonrada yüksek öğretime geçecekler. İnşallah sizlerde geçmişte olduğu gibi gelecekte de çocuklarınız sizleri gururlandırır ve onurlandırır. Olmak istedikleri mesleklerde de sizleri de en iyi şekilde temsil ederler. Eski mezunlarımızı tarihin en eski lisesinde Erzincan Lisesi’nde görmek bizleri memnun ediyor. Bundan daha önceki konuşmalarımızda birçok Erzincanlı, Erzincan Lisesi mezunu dışarıda yaşayan işadamı, bürokrat ve esnaf birçok kişiyle tanıştım. Onlar Erzincan Lisesi’nin güzelliğini, Erzincan Lisesi’nin büyüklüğünü bizlere anlattılar. İnşallah o büyük Erzincan Lisesi bundan önce olduğu gibi bundan sonrada yaşayacak ve bundan sonrada çok güzel mezunlar çıkarıp, vatana millete hayırlı bireyler olacaklardır” dedi.

Konuşmacıların konuşmalarının ardından Erzincan Lisesi’nin 65. mezunu olan 81 öğrencinin isimleri teker teker okunarak kürsüye çağırıldı. Öğrenciler burada protokol tarafından diplomalarını aldılar. Diplomalarını alan 81 öğrenci sahnenin önüne geçerek keplerini havaya attılar. Okul derecesine giren 3 öğrencinin ödülleri verildi.

Okul Müdürü İbrahim Salar, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Eczacı Saldıray Baydemir, Erzincan Lisesi’nin eski müdürlerinden Fatma Potur, Ali Fuat Baş ve okul birincisi olan Hanım Sünbül Top’un ismini sonsuza dek yaşaması üzere yaş kütüğe çakıldı.

Programın son bölümünde ise okul öğrencileri mezun olan arkadaşlarına birbirinden güzel şarkılarla mini bir konser verdi. Öğrenciler çalan şarkılara göre ritim tuttular. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise öğrenciler öğretmenleriyle birlikte halay çektiler. Bazı öğrenciler ise anı ölümsüzleştirmek için arkadaşları ve öğretmenleriyle selfi çektirdiler.