Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan basını ile bir araya gelerek Erzincan Üniversitesinin 10. Yılında planlanan çalışmaları ve 10 yıllık süreci değerlendirdi. 10 yıllık süreç içerisinde Erzincan Üniversitesinin emin adımlarla hedefine ilerlediğini söyleyen Rektör Çapoğlu, “Hedefimiz 2023 Yılında Erzincan Üniversitesi Türkiye’de ki Üniversiteler Arasından İlk 30 Arasına Girmek” dedi.

Yalnızbağ Yerleşkesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen buluşma toplantısına Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Üniversite Üst Yönetimi ve basın mensupları katıldı. Toplantıda basın mensuplarına Üniversitenin 10. Kuruluş Yıldönümü kapsamında düzenlenecek olan etkinlikler hakkında bilgiler aktaran Rektör Çapoğlu, etkinlikler kapsamında konferans, sergi, sempozyum, kongre başta olmak üzere birçok etkinlik düzenleneceğini ifade etti. Üniversitenin 10 yıllık gelişimi hakkında istatistiki bilgiler aktaran Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, “Kuruluşumuzdan bu yana geçirdiğimiz aşamaları ve vardığımız hedefleri hep birlikte bu sene paylaşacağız. Erzincan Üniversitesi kuruluşunun 10. Yılını yoğun bir etkinlik programı ile kutlanacaktır” dedi.

Rektör Prof. Dr. Çapoğlu; “Erzincan Üniversitesi kuruluşunun 10. Yılını kendisine yakışır bir şekilde pek çok aktivite ile kutlayacak. Kuruluşumuzdan bugüne kadar geçirdiğimiz gelişmeleri bu sene paylaşacağız. Çeşitli aktivitelerle üniversitemiz pek çok alanda bir nevi vitrine çıkmış olacak. 2006 yılında kurulduğunda şehirde 5 ayrı kampüste faaliyet gösteren üniversitemiz 9 bine yakın öğrencisi ile yaklaşık 150’ye yakın öğretim elamanı ile 100 civarında çalışanı ile yola çıkmıştır. Her yıl gelişme göstererek bugün itibariyle 2015 yılına geldiğimizde şehir de ki üç ayrı kampus ve merkez Yanlızbağ kampüsü ile 280 bin metrekare kapalı alanı ile hizmet verir duruma gelmiştir. Bu alanlarda yaklaşık 21 bin öğrenci ile 850 civarında öğretim elemanı, yaklaşık 500 civarında ki idari ve diğer çalışan yardımcı personeli ile ciddi bir gelişme göstermiştir. Bu arada 2011 yılında Tıp Fakültesinin birlikte kullanımıyla Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile sağlık alanında faaliyet yürütmektedir. Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ki yaklaşık 250 yataklı hastane ve Devlet Hastanesinin A Bloğunda ki 150 yatak kapasitesi ile birlikte 400 yataklık kapasitesi ile bu hizmetleri sürdürmektedir. 2011 yılında yaklaşık 16 bin hasta yatırırken bu kurumda bugün itibariyle 23 bin hasta yatırılabiliyor. Binde 15 civarlarında olan hasta sevk oranları bugün binde 8 e düşmüştür. Pek çok büyük vakalar, operasyonlar bu tesislerimizde yapılabilmektedir. Geçen bir yıl içerisinde 2 bin 200 civarında anjiyo yapıldı. Yaklaşık 150’ye yakında açık kalp ameliyatı yapıldı hastanemizde. Yaklaşık bin 500 yakın hastanemizde koroner yoğun bakımda takip edildi. Bir yıl içerisinde. Bu şekilde ciddi bir katkısı oldu. Yaklaşık yıllık cirosu 30 milyon olan hastanemizin geçen yıllık cirosu 74 milyon liraya ulaştı. Bu hastanede çalışan hekimlerin sayısı arttı. 2010 yılında 68 hekimle çalışırken bugün hastanemizde 144 hekim çalışmaktadır. Dolayısıyla ciddi mana da kalitede ve rakamlarda artış sağlandı. Sağlık alanında da ciddi bir ilerleme yaşandı. Ülke de ki sağlık personeli açığından bizde nasipleniyoruz. Bazı alanlarımızda sıkıntılar yaşıyoruz. Yeterli personel olmadığı için onları buraya kabul edemiyoruz. Çalışmalarımız da bu yıl 10. Yıl etkinlikleri olarak pek çok etkinlikle huzurunuza çıkacağız.

Okullarımız Eylül ayında açıldı. İlk olarak bir eczacılık kongresi düzenledik. Yaklaşık 50’ye yakın yurt dışından katılım oldu. Akabinde ortopedi çalıştayı düzenledik. Pek çok üniversiteden hocalar ortopedi alanında burada bilgilerini ortaya koydular yenilikleri konuştular. Önümüzdeki günler içinde bunlar birbirini takip edecek. Erzincan Üniversitesi olarak yıl içerisinde pek çok alanda aktivitelerimiz olacak. Hedefimiz 2023 yılında Erzincan Üniversitesi Türkiye’de ki üniversiteler arasından ilk 30 arasına girmek. Birinci hedefimiz budur. O hedef için geçtiğimiz süre içerisinde aldığımız yol oraya varacağımızı bize göstermektedir. Herkesin katkı ve desteği ile bunu başaracağız.

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Erzincan Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde ki öğrencilerimiz sanayi de ilgili kollarla yıl içerisinde iş birliği içerisinde oluyor. O işletmelerin sahipleri yöneticileri gelip öğrencilerimize yaptıkları işi anlatıyorlar. Sonra da o işyerlerini gezen öğrencilerimiz bir kültür ediniyorlar. Bunun dışında sanayide problem yaşayan sanayicilerin teknik manda problemlerini paylaştıkları hocalarımız var. Onlar o konulara çözümler üretiyorlar. Üniversite Sanayi İşbirliği içerisinde bir sanayicimizle birlikte yaptığımız çalışmada silah namlusu ömrünü uzatma projesi planladık ve bu projede son noktaya geldik. En son noktada şimdi patentini alacağız ve bu Türkiye için de çok önemli bir proje olacak. Testlerini yaptık. Şuan da ki mevcut silahların namlularının dayanıklıklarının 5-10 katı namlu üretimi gerçekleştirdik.

Güneş enerji sempozyumu yaptık. Dünya da ilk on enerjici olan bir hocamızı yurt dışından davet ettik. Onun yanında yine Türkiye’de enerji alanında çok iyi olan hocaları getirdik. Erzincan ile ilgili ne yapabiliriz diye konuştuk. Bununla ilgili bir çalışma başlattık. Bunun için Erzincan da önce şehir alanı içinde ki güneş enerjisi potansiyelini çıkartacağız. Ondan sonra üniversite bu işte öncülük etsin diye küçük çapta bir santral kuracağız. 50KW lık bir santral. Orada enerji üretmekten öte arge çalışmaları yapılacak” dedi.

Programın sonunda basın mensuplarından gelen soruları cevaplayan Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, basın mensuplarına bu yıl faaliyete giren Sosyal Tesisleri gezdirerek, tesisler hakkında bilgiler verdi.