Erzincan Üniversitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim yılına 21 Bin 500 öğrencisi ile başladı. Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere ve Erzincan Üniversitesi çalışanlarına başarılan dileyen Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, 10. yılımızda bir çok aktivite ile paydaşlarımızın önüne çıkacağız dedi.

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu; "7 Eylül 2015 tarihinde Erzincan Üniversitesi 2015-2016 Eğitim öğretim yılına başlamıştır. 2015-2016 eğitim öğretim yılının bütün öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza ve bütün yöneticilerimize başarılı bir öğretim yılı olarak geçmesini temenni ediyorum.

Erzincan Üniversitesi kuruluşunun 10. yılında geldiği noktada kuruluşunda Anadolu'da bir Dünya Üniversitesi olma öz ülküsünü takip ettiği ve bu öz ülküyü gerçekleştirmek üzere büyük bir emek sarf ettiğini hep beraberce biliyoruz ve görüyoruz. Geldiğimiz nokta da 10. yılında fiziki mekânlarıyla, öğretim elemanı kadrosuyla, araştırma altyapısıyla bu yolda büyük mesafe almış olduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Öğrencilerimiz bugün itibariyle öğrenimlerini sürdürmek için şehrimize gelmiş bulunmaktalar. Öğrencilerimizden bu ana kadar her hangi bir eksiklik ile ilgili bir bilgi ulaşmamaktadır. Bu da sevindirici bir durumdur. Bu çok sevindirici bir durumdur. Biz okul açılmadan çok önce birçok tedbirimizi aldık. Yaşanabilecek aksaklıkları önceden belirledik. Bunlarla ilgili tedbirleri şehrin bütün kesimleriyle birlikte paylaştık ve gerekli önlemleri aldık.

Barınma ile ilgilide şuana kadar her hangi bir aksaklık bulunmamaktadır. Bu yıl Üniversitemize kayıtlı öğrenci sayısı Yüksek Lisans, Doktora dahil 21 bin 500 öğrenci olduğunu görüyoruz. Her yıl öğrenci sayımızda yaklaşık olarak bin 500, 2 bin civarında bir artış olmakta. Bu öğrenci artışı ile beraber yaklaşık 20 bin ile 25 bin öğrenci hedefimizi gerçekleştirmiş durumdayız. Bundan sonra ki önemli hedefimiz 2015 yılı itibariyle Erzincan Üniversitesi bütün birimlerinde kalite yılı ilan edildi. Kaliteli çalışmalarını bu sene görücüye çıkarmak için 10. yılda birçok aktivite ile paydaşlarımızın huzuruna çıkacağız. Bu çerçevede geçtiğimiz hafta içerisinde Erzincan Üniversitesinde ilk defa gerçekleştirilen Uluslararası Eczacılık konferansı ile sahneyi almış bulunmaktayız. Bu aktivitenin peşinden ulusal ve uluslararası pek çok aktiviteyi sıralayacağız. Bunları hep beraber göreceğiz. Öğrencilerimiz, Öğretim elemanlarımız, çalışan idari personellerimizle birlikte hepimiz omuz omuza bu tür aktivitelere güç katarak Erzincan Üniversitesinin gücünü ileri taşıyacağız.

Buradan öğrencilerimize mesajımız şu. Bulundukları yerlerde, alanlara daha başarılı olabilmeleri için elimizden gelen bütün emeği sarf edeceğimizi, mesaimizi onlar için harcayacağımızı bilmelerini istiyorum. Günün her saatinde dertlerini çözmek için onların hizmetinde olacağımızı bilmelerini istiyorum. Bu emeği şehrin bütün kurumlarının da sunduğunu biliyoruz. O halde bu emeğin karşılığını almak için bütün çalışanlarımızdan ve öğrencilerimizden bu emeğin karşılığını vermelerini istiyoruz. Bilhassa öğrencilerimizden şehirde bulundukları süre içerisinde bu şehirde bulunma amaçları doğrultusunda günlerini geçirmelerini, emeklerini sarf etmelerini, tamamen enerjilerini kendi mesleki alanlarında ki bilgi ve beceriyi almak ve o alanda kullanmaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Bu uğurda daima onların yanında olacağımızı, analarına, babalarına, memleketlerine ve milletine faydalı hizmetleri ancak bu şekilde sunacaklarına inanıyorum ve bu yolda olacaklarından hiç bir kaygım yoktur" dedi.