Erzincan’da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 40 bin 771 öğrenci ile 3 bin 386 öğretmen yaz tatiline girdi. Öğrencilerin karnelerini veren Erzincan Valisi  Ali Arslantaş, öğrencilere tatili iyi değerlendirmelerini, dinlendikten sonra bol bol kitap okumalarını söyledi.

2016-2017 Eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Erzincan’da binlerce öğrenci karne alarak, tatile girdi. Akşemseddin İlkokulu, Güzel Sanatlar Lisesi ve Özel Doğa Koleji’nde düzenlenen karne törenlerine katılan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, öğrencilerin karnelerini vererek, öğrenci ve velilere önemli mesajlar verdi.


Erzincan’da 273 okulda 40 bin 771 öğrenci ile 3 bin 386 öğretmen yaz tatiline girdi. Yaz tatili öncesi son kez okullarına giden öğrenciler düzenlenen karne törenleri ile karnelerini heyecanla aldılar.


Akşemseddin İlkokulunda düzenlenen karne töreninde ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin karnelerini veren Erzincan Valisi Ali Arslantaş, öğrencilerle sohbet ederek, başarılarının devamını diledi.


Ardından Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen karne törenine katılan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 12’inci sınıf öğrencilerinin karnelerini verdi. Son kez karne alan öğrencilere, hayatlarında başarılar dileyen Vali Arslantaş, Erzincan’da her bir mezun öğrenciyi en güzel üniversitede görmeyi arzuladığını söyledi.


Daha sonra Özel Doğa Okulu’na giden Erzincan Valisi Ali Arslantaş, TEOG sınavına giren ve liseye geçiş yapacak olan ortaokulu öğrencilerinin karnelerini verdi. TEOG’da 64 öğrencinin birinciliği eldi ettiğini söyleyen Vali Arslantaş, Erzincan’ın Türkiye 5’incisi olduğunu hatırlatarak TEOG’da başarı gösteren tüm öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.


Karne törenlerinin ardından açıklamada bulunan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan’ın eğitimde güzel bir sezon geçirdiğini söyleyerek, “hedeflerimizi daha da büyüterek tüm kategorilerde ilimizi birinci sıraya yerleştirmenin gayretindeyiz. Bugün 40 bin 771 öğrenci karne aldı. Telafisi olmayan hiçbir şey yoktur. Karneleri kötü olan çocuklarımız mutlaka olacaktır. Ailelerimize bunun telafisinin mümkün olduğunu, şefkat ve merhametle yaklaşmalarını tavsiye ediyorum. Bugün çocuklarımız tatile ayrılıyor, ancak öğretmenlerimiz 1 Temmuz’a kadar devam edecekler. 8’inci ve 12’inci sınıf derslerine girecek öğretmenlerimize, öğrencilerimizle birlikte bu yıl yaz tatili yoktur. TEOG ve LYS sınavlarına hazırlanacak olan öğrencilerimiz 1 Temmuz’dan itibaren okullarımızda takviye kurslarına devam edecekler. Geçtiğimiz yıl sınavda başarı gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyor, önümüzdeki yıl yapılacak olan sınavlara girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.