Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ekmek israfını önlemek konulu projede dereceye giren öğrencilerin eserleri Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde sergilendi.

Ekmek israfının önlenmesi ve israfa neden olan kayıpların önüne geçilmesi amacıyla Erzincan’da olduğu gibi tüm yurt genelinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik şiir, resim ve kompozisyon yarışması düzenlendi.
Bununla ilgili olarak açılan serginin 3 gün süreceği ve dereceye giren öğrencilerini ödülleri 24 Kasım Öğretmenler Gününde verileceği söylendi. Sergiye İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Tekin, Şube Müdürü Özkan Yavuz ve Ar-Ge birimi katıldı.

Burada konuşma yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün açıklamasında; “Burada bulunmamızın sebebi anlamlı bir yarışmanın neticesinde buradayız. Gerçekten anlamlı çünkü konumuz israftır. Ayrıca israfında içerisinde farklı bir anlamı olan, bizim için en çok önem arz eden mesele ekmek israfıdır. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bütün temel eğitim okulları arasında farklı olmak üzere 5 kategoride bu konuyla ilgili yapılan çalışmaların neticelenmesi sonucundaki öğrencilerimizin eserleri için buradayız.

Biz sadece okullarımızda Milli Eğitim olarak Milli Eğitim işleriyle uğraşmıyoruz. Aynı zamanda eğitimde veriyoruz. Bunların içerisinde israfın bizlere ne kadar büyük bir maliyetin olduğunu ve özellikle temel eğitimle ilgili olarak bir yarışma olduğundan dolayı bu kazanımın bizim çocuklarımıza temelden verilmesi ayrıca bizim için çok büyük bir önem arz etmektedir. Bunun için emeği geçen herkese başta Ar-Ge Birimimize, okullarımıza, öğretmen arkadaşlarımıza, bu konuyla ilgili dereceye giren öğrencilerimize ve velilerini yürekten kutluyorum. Onlara tebriklerimi sunuyorum. Burada öğrencilerimizin bu eserleri Milli Eğitim Müdürlüğümüzün önünde sergilenecek. Buraya gelip giden herkesin dikkatini çekeceğine inanıyorum. Ayrıca dereceye giren öğrencilerimize şu anda ödül vermememizin sebebi ise öğrencilerimizin şu anda burada birkaç kişi ile birlikte bu anlamlı proje neticesinde ödüllerini vermek değil, maksadımız 24 Kasım Öğretmenler gününde inşallah öğrencilerimizi daha büyük bir kalabalığın karşısında, bu konunun büyüklüğü ve önemini de göz önünde bulundurmak şartıyla ödüllerini vermektir. Tekrardan bu güzel çalışmada emeği geçen herkese özellikle ödül alan öğrencilerimize ayrı ayrı hepsine teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Dereceye şiir, resim ve kompozisyon olmak üzere farklı dallardan 15 öğrenci dereceye girdi.
İlkokullarda şiir yarışmasının birincisi Merkez İlkokulundan Elsem Tuba Akın, ikinci İliç 23 Nisan İlkokulundan Şevval Yıldız, üçüncü Merkez İlkokulundan Zeynep Şimal Aydın, resim yarışmasının birincisi Fevzi Efendi İlkokulundan Hayrunisa Karakuş, ikinci yine Fevzi Efendi İlkokulundan Belinay Altıntaş ve üçüncü yine Fevzi Efendi İlkokulundan Meliha Altıntaş oldu.
Ortaokullarda ise şiir yarışmasının birincisi Türk Telekom Binali Yıldırım Ortaokulundan Elif Saliha Yavuz, ikinci Yalnızbağ Ortaokulundan Şeydanur Alkan, üçüncü Türk Telekom Binali Yıldırım Ortaokulundan Nidanur Odun, resim yarışmasının birincisi Hocabey Ortaokulundan Hatice Durman, ikinci yine Hocabey Ortaokulundan Fatemeh Bakhşi, üçüncü Cumhuriyet Ortaokulundan Sinem Yaşar, kompozisyon yarışmasının birincisi Cumhuriyet Ortaokulundan Berfin Işık, ikinci Cumhuriyet Ortaokulundan Dilara Çiçek ve yine üçüncü Cumhuriyet Ortaokulundan Sıla Kemaloğlu oldu.