Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Spor Genel Müdürlüğü ve Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 13 Şubat Spor Salonu'nda, düzenlemeli ve düzenlemesiz dallarında, yıldızlar ve gençler kategorisindeki yarışmaya, 11ilden 16 takım katıldı.

Yarışma kapsamında bugün, gençler düzenlemeli ve düzenlemesiz kategorilerinde ekipler birincilik için mücadele etti.

Halay, bar, horon ve Kafkas oyunlarının sahnelendiği kültür buluşması şeklinde gerçekleşen müsabaka oldukça çekişmeli geçti.

Yarışmayı, Elazığ Balakgazi Anadolu Lisesi, 80. Yıl Ardahan Anadolu Lisesi, Artvin Kazım Karabekir Anadolu Lisesi, Iğdır Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, Öğretmen Nurgül Gelturan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bingöl Solhan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu sosyal bilimler Lisesi, Bingöl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Van İpekyolu Bostaniçi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Ardahan Şehit Er Serhat Şanlı Anadolu ticaret Meslek Lisesi, Diyarbakır Bağlar Koşuyolu Mesleki Anadolu Lisesi, Erzurum Yakutiye Halk Eğitim Merkezi, Özel Muş Uğur Temel Lisesi, Bitlis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ağrı Şemşi Türkmen Anadolu Lisesi, Iğdır Ahmet Ali dönmez Anadolu Lisesi katılıyor.