Düzenlen protokol imza törenine Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, OSB Müdürü Ergün Kolak ve Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı.
Düzenlenen imza töreninde bir konuşma yapan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat, “ Okullarımızın yarı yıl tatili olması münasebetiyle Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclisi olarak sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında öğrencilerimize satranç takımı hediye etmeyi düşündük, buradaki en büyük amacımız Erzincan gelecek nesillerinin Erzincan’ımızın ekonomisine yön verecek insanlar olduğunu bildiğimiz için özellikle zeka ve strateji oyunu olan satrancın çocuklarımızın gelişiminde büyük faydası olacağını düşünerek satranç kulüplerinin oluşturulup Erzincan’da bu etkinliğe bir katkımız olsun istedik. Milli Eğitim Müdürümüzün de destekleriyle bu satranç takımlarının doğru yeri bulup, doğru yerde kullanılacağına inancımız tamdır, öğrenci arkadaşlarımızın da özellikle strateji alanında kendilerini geliştirmelerini istiyoruz,” dedi.
Başkan Polat açıklamasında ayrıca bu satranç takımlarıyla kendilerini geliştiren öğrencilerimize Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğun da bir satranç turnuvası düzenleneceğinin müjdesini verdi.
TSO Başkan’ı Polat’ın konuşmalarının ardından bir teşekkür konuşması yapan Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen; “Eğitim sadece sınıflarda ders yapmak değildir, eğitim denildiğinde hayatın her alanında lazım olacak davranışların kazandırılması olarak eğitimi algılıyoruz. Özellikle satranç takımları gibi, zekâ oyunları gibi, sportif ve kültürel faaliyetler gibi hayatın her noktasında gençlerimiz ve çocuklarınızın yolunu açacak her türlü enstrümanın bu amaçla kullanılmasını önemsiyoruz. Bu satranç takımlarının okullara dağıtılması strateji geliştirme oyunu olarak tanımlanan satrancın yaygınlaştırılması anlamında mutlaka çok önemli katkı sağlayacaktır. Bizim bu anlamda aldığımız yolda çok önemli bir katkı sağlayacak davranıştan dolayı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bizlerde bu satranç takımlarını okullarımızda dağıttığımda öğrencilerimize kullanımını öğreterek en kısa zamanda ilimiz genelinde okullar arası Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda bir satranç turnuvası düzenleyeceğiz” dedi.
Programda son olarak protokol imzalanarak 500 adet satranç takımı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat tarafından İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’e teslim edildi.