Erzincan Üniversitesi(E.Ü.) Suskun Deniz Kültür Sanat Kulübü tarafından Yard. Doç. Dr. Faruk Gürbüz'ün konuşmacı olarak katıldığı Türkçe'nin gücü konulu bir konferans düzenlendi.

Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi başöğretmen salonunda düzenlenen konferansa öğretim üyelerinin yanı sıra üniversite öğrencileri katıldı. Yard. Doç. Dr. Faruk Gürbüz'ün konuşmacı olarak katıldığı konferansta Türkçe'nin gücü, yapısı Türk medeniyetleri hakkında davetliler bilgilendirildi. Yard. Doç. Dr. Faruk Gürbüz konuşmasında Türkçe'nin geçmişten bu güne kadar onlarca medeniyet tarafından kullanıldığını hatırlatarak; "Türkçe bir dil değil medeniyettir, Bir dil, bir kültür, bir dil bir dünya, bir dil bir kainat Türk Dili de bu diller arasında, Türk Dili'ni nereye koyuyorsunuz diye sorsalar, Türk Dili 16 irfan, 16 medeniyet dikkat edin kültür demedim. Çünkü kültür irfanı boğan bir kementtir.

Bu yüzden öğrencilerim beni bilirler derslerimde söze başladığım zaman onlara şöyle bir sualle, bir şeyler takdim etmeye çalışırım, çocuklar derim Ergenekon'dan çıkmasaydık. O mini minnacık mekanda kalsaydık. Dilimiz saf olurumuydu diye sorarım öğlecilerimden cevap alırdım elbette saf olurdu. Peki geniş gür, okyanuslar kadar engin olabilirimiydi cevap ise asla demek ki alim olmak marifet değildir. Şuanda içimizde oturan arkadaşlarımızın hiçbirinin genleri ağır, duru olmadığı gibi dillerde ağır duru olamaz" şeklinde konuştu.