Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve her hafta başka bir okulda yapılan kariyer sohbetleri programları hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Erzincanlı Yazar Hikmet Köksal Erzincan Kız Meslek Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek sohbet etti.Gerçekleşen programa Erzincanlı Yazar Hikmet Köksal’ın yanı sıra Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, bazı şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Erzincan İl Milli Eğtiim Müdürü Aziz Gün açıklamasında; “Biz Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak siz gençlerimizin en iyi olabilmesi için en güzelini size sunmak bizim boynumuzun borcudur. Birileri nasıl bizim yetişmemize nasıl vesile oldu bizim elimizden tuttu iseler bizimde sizin en güzel bir şekilde yetişmeniz için çaba sarf etmemiz bizim için bir onurdur, şerefdir, görevlerin en kutsalı ve en yücesidir. Sizlerden çok şey istiyoruz ama bunların içinde en önemlisi şu;”her zaman, her yerde, her yaşta kendinizi sevin, çevrenizdeki insanları sevin, tabiatı sevin ve sevgi dolu olun, etrafınıza her zaman sevgi ile bakın, merhamet ile bakın, sevgi gözü ile bakın. Ben her zaman şunu söylüyorum dünyaya baktığınız zaman dün, bugün belki de yarın açlıktan ölen insanlardan daha çok sevgisizlikten ölen insanlar var.”Sizler gelecekte ülkenin inşası ve imarı için en çekirdek temel olan ailenizin de özü ve çekirdeği olacaksınız. O yüzden çok iyi yetişmeniz lazım.”dedi.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün konuşmasının ardından söyleşiyle birlikte öğrencilerle sohbete geçen Yazar Hikmet Köksal; “Yapmak istediğimiz bir iş için kendimizi o işe layık görmekle başlayın. İki türlü insan ilişkisi vardır biri besleyici biri zehirleyicidir. Zehirli insanlar aynı zehirli mantar gibi insanı zehirlerler. Madde 1;sevgi, madde 2; hayalleriniz olacak, hayallerinizi etrafınızdakilerle ortak edeceksiniz. Bu hayatta bize lazım olacak iki şey vardır; bir; küçücük valizler, iki; kocaman hayaller. Ama hayalleriniz için yatırım yapmalısınız. Hayatın her alanında insanların hayatında değer katacak meslek sahibi insanlar var ve olmalı, sizler onları kovalamalısınız, bunu içinizdeki kavgada en iyi olanı besleyerek yapacaksınız. Eğer bir hayaliniz var ise bu hayali inşa ederseniz eşinizi de siz seçersiniz. Sebeplere yapışacaksınız, Allah vaat ediyor; “çalışana veririm” buyuruyor. Hayatınızı beslemek için ve koşmak için güçlü bir sebebiniz olacak. Başkalarının sizin hakkınızdaki kanaati sizin hakikatiniz olmamalı. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.