Erzincan'da, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığına ait gezici kütüphane, kütüphanesi olmayan köylere giderek kitapları öğrencilerle buluşturuyor.

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında İl Halk kütüphanesi Müdürlüğü tarafından sürdürülen gezici kütüphane uygulaması kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığına ait 6 bin kitaplı gezici kütüphane, kütüphanesi bulunmayan köyleri ziyaret ediyor.

Gezici kütüphanenin merkeze bağlı Değirmen Köy İlkokulunu ziyaretine Erzincan Valisi Ali Arslantaş'ın eşi Hatice Arslantaş da katıldı.

Öğrencilere kitap hediye eden Arslantaş, çocukların neşesine, okumaya yeni başlayan çocukların kitaplarla buluşmasına tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Nigar Erbil de gezici kütüphanenin 15 günde bir merkeze bağlı köylere gittiğini ifade ederek, "Değirmen köye gelip çocuklarımıza hediye vermek istedik. Çocuklarımızı sevindirmek istedik. Gördüğüm kadarıyla da sevindirdik. Bundan çok mutluyuz." dedi.