Cumhurbaşkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen  ‘Eğitim Her Engeli Aşar’ kampanyası kapsamında düzenlenen kahvaltı programına Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan, İl Müftüsü Burhan İşliyen, İş-Kur Müdürü Enver Yücel, Türkiye Engelliler Federasyonu Erzincan Temsilcisi Yusuf Özarslan, Türkiye Beyazay Derneği Erzincan il temsilcisi Yunus Kılınç ve din görevlileri katıldı.
Programda açılış konuşması yapan Beyazay Derneği Erzincan İl Temsilcisi Yunus Kılıç, programın amacına değinerek proje hakkında açıklama yaptı; “3 yıl önce bu derneğimiz kuruldu. Bu dernek ile birlikte bu okulumuz ile eğitimin önünde ki tüm engelleri nasıl kaldırılmasının yol haritasını çıkardık. Engelli çocuklarımızın eğitimi ile başladık. Dedik ki engelli olan eğitim alamayan kardeşimiz kalmasın. Bugün Erzincan merkezde 4’ü özel 4’ü devlet okulu olmak üzere 8 okulun verdiği eğitimler ile birlikte 700 engelli kardeşimize hizmet vermekteyiz. halk eğitim ve iş ve işçi bulma kurumu 10 görme Engelli bireye bilgisayar işletmelik sertifikası, 72 annemize dikiş nakış sertifikası 26 annemize okur yazarlık 12 annemize bilgisayar kursu açtık ve sertifikalarının halk eğitim merkezi tarafından verilmesini sağladık” dedi.
Erzincan il müftüsü burhan İşliyen, engellirinin durumunu en iyi benim anlamam gerektiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; “Ben engelli anne ve babanın çocuğuyum. Ben doğduğumda babamın eli ve ayağı sakat, enemin de ayağı sakattı. Her şeye rağmen hayatlarını sürdürmeye devam ediyorlar. Hiçbir eksiklik hissetmedim hissettirmediler. Öyle bir anne ve babaya sahip olmaktan her zaman gurur duydum” dedi.
İşliyen Terzibaba camiinde engelli girişinin olmayışıyla ilgili soruları ise şu şekilde yanıtladı; “Neden daha önce Terzibaba camii ile ilgili engelli arkadaşlarımızın çıkması ile ilgili tedbir alamadık diye de kendimi suçladım. Bazı camilerimizde belediye iş birliği içersinde bazı tedbirleri aldık ve yaptık” dedi.
Son olarak kürsüye gelen Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan, kalkınmanın en verimli sonuçlarını alabilmek için birlikte çalışmanın mutlak olması gerektiğini ifade ederek; “Kalkınmanın birlikte çalışmasıyla çok daha verimli sonuçlara ulaşıyoruz. Engelli olmak mutlaka bir kader değildir ancak oluşturulacak çözümleri almak bir takım tedbirleri geliştirmek, insanların özellikle engellilerin hayatını kolaylaştırmak için önemler almak hepimizin görevidir. Burada aynı zamanda eğitim engeli ile karşılaşan kadınlarımızda görüyoruz. Pozitif ayrımcılık yaparken neler yapabileceğimizi ölçüyoruz ve verdiğimiz mesajlarla bir kişinin dahi olsa zihninde kalıcı bir ifade, kalıcı bir düşünce oluşturabiliyorsak bir takım geleneksellikleri ve alışkanlıkları değiştirebiliyorsak aslında proje hedefine ulaşmış demektir diyoruz” dedi
‘Eğitim Her Engeli Aşar’ kampanyası kapsamında model uçak yapan  öğrencilere ve dikiş nakış kurslarını bitiren annelere sertifikaları verildi. Son olarak il müftüsü İşliyen’e ve Vali Yardımcısı Bilgihan’a plaket ve hediyeler verildi.