Malatya İnönü Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, kendileri için düzenlenen kaynaşma ve tanışma programında bir araya geldi.
İnönü Üniversitesi Sağlık Kültür Daire Başkanlığı’nın Girişimcilik Topluluğu’nun katkılarıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, üniversitede eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, kaynaşma ve tanışma programında buluştu.
İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Salonu’nda düzenlenen programa Sağlık Kültür Daire Başkanlığı görevlileri, Girişimcilik Topluluğu’nun temsilcileri ile yabancı uyruklu öğrenciler katıldı. Etkinlik kapsamında, müzik dinletisi sunuldu.
TEMİZER: "YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER, MALATYA’YA BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR"
Etkinlikle ilgili bilgi veren Girişimcilik Topluluğu Başkanı Süleyman Temizer, etkinliğin amacının yabancı uyruklu öğrencileri bir araya getirip, kaynaştırmak olduğunu belirtti.
Yabancı uyruklu öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap vermek için bu tür etkinlikleri düzenlediklerini dile getiren Temizer, yabancı öğrencilerin kafalarındaki sorulara yanıt verdiklerini de kaydetti.
Temizer, İnönü Üniversitesi’nde yabancı uyruklu öğrenci sayısında her geçen yıl artış olduğuna dikkat çekerek, "Azerbaycan ve Türkmenistan’dan üniversitemize yoğun bir ilgi var. Özelikle Türki cumhuriyetlerden çok sayıda öğrenci geliyor. Son dönemde Suriye’de yaşanan olaylar sonrası, yabancı uyruklu öğrencilerin daha fazla ilgisi olmaya başladı. Türkiye’de eğitim görmeyi tercih eden öğrenciler, Malatya’ya da rağbet gösteriyor" dedi.
"MALATYA İNSANININ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERE İLGİSİ ÇOK GÜZEL"
İnönü Üniversitesi Siyaset ve Kamu Yönetimi 3. sınıf öğrencisi Azerbaycanlı Farid Vazirov, Malatya İnönü Üniversitesi’nde 3 yıldır eğitim gördüğünü kaydederek, üniversiteye yeni gelen öğrencilere yardımcı olmaya çalıştığını belirtti.
Vazirov, İnönü Üniversitesi’ni gerek eğitim gerekse de fiziki anlamda çok iyi bulduğunu ifade ederek, "Malatya İnönü Üniversitesi çok büyük ve güzel bir üniversite. Malatya insanı da yabancı uyruklu öğrencileri çok güzel karşılıyor" diye konuştu.
Vazirov, İnönü Üniversitesi’ni tercih etmesinin en büyük sebebinin Türkiye’nin kardeş ülke olmasından kaynaklandığını kaydederek, Malatya’yı ve İnönü Üniversitesini çok sevdiğini söyledi.
İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Azerbaycanlı Fuad Hesenov ise, düzenlenen kaynaşma ve tanışma etkinliğinin güzel geçtiğini ifade etti.