Milli Eğitim Bakanlığı ile İHH İnsani Yardım Vakfı’nın birlikte yürüttüğü ‘İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi’ne, Melikşah İkokulu öğrencileri ve velilerinden destek geldi. Türkiye ve dünyanın pek çok ülkesinde anne - babasını kaybetmiş olan çocuklara yardım elini uzatmak amacıyla düzenlenen projeye, Melikşah İlkokulu 4/C sınıfı ile 3/D sınıfı öğrencileri de destek verdi. 2’si Türkiye’den olmak üzere 3 yetime kardeş elini uzatan öğrenciler, sınıf öğretmenleri Ayşe Köse ve Hatice Arpağ ile birlikte yetim kardeşlerinin eğitim, sağlık, barınma, gıda, giyecek gibi temel ihtiyaçlarını karşılanmak üzere projeye dahil oldular.

‘İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi’ hakkında bilgi veren Melikşah İlkokulu Müdürü Temel Çiçek, öğrencilerin küçük yaştan itibaren bilinçli, yardımsever, başkalarının dertleriyle dertlenen duyarlı insanlar olarak yetiştirebilmek amacıyla projeye dahil olduklarını belirtti. Öğrencilerin, yetim kardeşlerinin ihtiyaçlarına destek olacaklarını bilmeleri, onlar için büyük mutluluk vesilesi olduğunu söyleyen Çiçek, “Yaşıtlarının zor şartlarda yaşamak için zorlandığı bir dünyada en azından maddi yardımlarla bu yükü hafifletme çabasında olan öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

Proje süresince öğrenciler, yetim kardeşlerinin 1 yıllık ihtiyaçlarını karşılamak üzere çeşitli etkinlikler düzenleyecekler.