PTT tarafından 7-17 Aralık tarihleri arasında kutlanan Mevlana Haftası'na özel tebrik kartları basıldı. PTT'den yapılan açıklamada, sevdiklerinin Mevlana Haftası'nı kutlamak isteyenlerin bu kartları PTT şubelerinden ücretsiz temin edebilecekleri belirtildi. Açıklamada, "07-17 Aralık 2016 tarihleri arasında kutlanacak olan Mevlana Haftası için, özel olarak basılmış Mevlana Celaleddin-i Rumi hazretlerinin 7 öğüdünü içeren 7 çeşit tebrik kartı, 65 kuruş olan gönderi ücreti göndericiden tahsil edilmek kaydıyla ücretsiz dağıtılmak üzere işyerlerimizde müşterilerimizin beğenisine sunulmuştur" ifadeleri kullanıldı.
Erzincan'da da bu kartlar öğrencilere dağıtıldı. Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. PTT Başmüdürlüğünce hizmetlerin vatandaşlar tarafından tanınırlık ve kullanılırlık oranının artırılması amacıyla özel gün ve bayramlarda hizmet içerikli kampanyalar düzenlenerek tanıtım faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. 
7-17 Aralık Mevlana Haftası münasebetiyle okullara Mevlana'nın 7 öğüdünü içeren 7 ayrı kart öğrencilere dağıtıldı. 4 okulda yaklaşık 700 öğrenciye PTT Pazarlama personeli Levent Kaya tarafından verildi. Öğrenciler duygu ve düşüncelerini kartlara yazarak PTT şubelerine gönderecekler.