Van depreminde hayatını kaybeden Mustafa Doğan’ın ismi mezun olduğu liseye verildi.

 

 

23 Ekim 2011 günü Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde hayatını kaybeden ve iki aylık öğretmen Mustafa Doğan’ın ismi yıllar önce mezun olduğu Milli Piyango Anadolu Lisesine konuldu. Maliye Bakanlığı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın 14 Aralık tarihinde imzaladığı protokol gereği Van depreminde hayatlarını kaybeden öğretmenlerin isimleri verildi. Bu doğrultuda Erzincan’da bulunan Milli Piyango Anadolu Lisesi’nin ismi yıllar önce bu okuldan mezun olan ve Van depreminde hayatını kaybeden Mustafa Doğan’ın ismi verildi. Bu gün itibariyle okulun ismi Erzincan Mustafa Doğan Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.

            İsim değiştirme dolayısıyla okulda bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Belediye Başkan Vekili İbrahim Çetinkaya, Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, Milli Eğitil Müdürü Halil Ecevit, Depremde hayatını kaybeden Mustafa Doğan’ın babası İhsan Doğan ve davetliler katıldı.

            Düzenlenen törende bir konuşma yapan Erzincan Vali Vekili Abdullah Çiftçi “7.2 lik Van depreminde eğitim şehidi olarak kaybettiğimiz ve ne tesadüftür ki yine bu okuldan mezun olan Mustafa Doğan’ın ismini bu okula verilmesi. Mustafa doğan Van depreminde eğitim şehit olan 63 öğretmenimizden biri ve orada depremde vefat eden yaklaşık bin vatandaşımızdan biri. Erzincan için önemli ve kıymetli bir insan. Gençliğin baharında çıktığı yolda belki mesleğinin 2. ayında hakkın rahmetine kavuştu. Milli Eğitim Bakanlığı Maliye Bakanlığı ve Milli piyango idaresi birlikte güzel bir işe vesile oldular. Bu şehit olan öğretmenlerin isimlerini ebediyete kadar yaşatacak bir iş yaptılar. Mustafa Doğan ismi bu okulda yaşatılacak. Bu okulun başarısı Mustafa’nın ismiyle anılmaya devam edecek” dedi.

            Mustafa Doğan’ın babası İhsan Doğan oğlunun isminin okula verildiğini görünce çok duygulandığını ama isminin sürekli burada kalacağı için mutlu olduğunu dile getirdi.

            Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından hayatını kaybeden öğretmen Mustafa Doğan’ın babasına verilmek üzere taziye mesajı içeren bir yazıyı Vali Vekili Abdullah Çiftçi baba İhsan Doğan’a verdi.

            İsim değişikliği yapılmasının ardından okulun açılışı yapılmasıyla program sona erdi.