Haymeana Anaokulu minik öğrencileri PTT Müdürlüğü’nü gezdi. Haymeana Anaokul öğlenci grubu Papatya ve Uğur Böcekleri öğrencileri Öğretmenleriyle birlikte Erzincan PTT Merkez Müdürlüğünü ziyaret ederek PTT nin hizmetleri konusunda yetkililerden bilgi aldılar.

Haymeana Anaokul Öğretmenleri Elif Dalğıc ve Seda Yakut gözetiminde geldikleri postanede yetkililerinden bilgi alan minikler yanlarında getirdikleri mektupları da sevdiklerine gönderdi. Minik öğrenciler ayrıca merak ettikleri soruları da sorma imkânı buldu. PTT Yetkilileri Bir mektubun göndericiden alıcıya kadar hangi işlemleri gördüğü tek tek öğrencilere anlatıldı.

Öğretmenleri Elif Dalğıc yaptığı açıklamada, çocukların çevreyi tanımalarında okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, çevreyi tanıtma kapsamında PTT Müdürlüğü’nü ziyaret ettiklerini söyledi.

Haymeana Anaokul Öğretmenleri Seda Yakut, PTT Erzincan Merkez Müdürlüğüne gezi düzenlemekteki amaçlarının çocukların geleneksel haberleşme aracı olan mektubu kullanmalarına imkan sağlamak, ayrıca mektup yerine ulaştığında gönderdikleri kişileri arayıp bunun farkına varmak ve mektup ile haberleşebildiğini görmek olduğunu söyledi.

Mektupların hazırlama süreci ile ilgili bilgiler veren Seda Yakut çocuklar bu ziyaretten çok keyif aldığını, “Çocuklar mektupların içine kendi yaptıkları resimleri koydular. Hatta kendi resmini koyanlar da oldu. Zarfların üzerine adres bilgilerini ise aileler yazdı. Ama mektubu kime göndereceğine çocuk karar verdi. Mektupları sınıf arkadaşına, ananesine veya babaannesine gönderenler oldu.” Dedi.

PTT Yetkililerine ilgilerinden dolayı teşekkür eden; Okul Müdürü Ayşe Karakaş’da öğrencileri bilinçlendirme adına bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi.