Akyazı İlkokulu Anasınıfı öğrencileri öğretmenleri Öznur Eroğlu rehberliğinde öğrenciler Akyazı PTT Şubesin’de görevli PTT Personelinden Haberleşme, mektup yazma ve gönderme konusu ile ilgili olarak PTT bilgi aldılar.Akyazılı minik öğrenciler yakınlarına yazdıkları mektupları ise PTT Şubesinden gönderdi.
Öğrencileriyle birlikte PTT Şube ziyaretini değerlendiren Öznur Eroğlu yaptığı açıklamada; "Çocuklar için en etkili öğrenme yolu yaparak yaşayarak öğrenmedir.Öğrenmenin daha kalıcı olabilmesi için öğrencide var olan duyguların harekete geçmesi gerekir. Duyguları harekete geçirmenin en güzel yolu da bilginin öğrenildikten sonra uygun ortam oluşturularak onun hayata geçirilmesidir, diğer bir ifadeyle yaşantıya aktarılmasıdır.
Böyle bir öğrenme ortamında çocuk öğrenmede etkin rol oynamakta ve öğrenmeye karşı daha istekli olmaktadır.
Bu ziyaretle öğrencilerimizin yaparak, yaşayarak öğrenmelerine olanak sağlayan ve güler yüzleriyle öğrencilerimizi misafir eden öğrencileri Erzincan PTT Akyazı Şubesi yetkilisine bu etkinliği düzenleyen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize okulumuz adına teşekkür ediyoruz" dedi.