Erzincan'da, İmam Hatip Ortaokulun'daki 406 öğrenci, yazdıkları mektupları, zarfların üstüne çizdikleri resimlerle birlikte Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlere yolladı.

Demirkent Terzibaba İmam Hatip Ortaokulu'nda eğitim gören 406 öğrenci, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik yürütülen harekata katılan Mehmetçik için, duygularını dile getiren mektuplar yazdı. Öğrenciler yazdıkları mektupları resim derslerinde zarfların üzerine çizdikleri Türk bayrağı, asker, zeytin dalı resimleri ile sınır bölgesinde görevli askerlere gönderdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, "Onların orada yalnız olmadıklarını adeta haykırmak için, bu minik yüreklerin güzel sözcükleri, inşallah onlara daha büyük bir güç, daha büyük bir moral verecektir." dedi.

6. sınıf öğrencisi Elif Zehra Özdemir de "Afrin bölgesindeki askerlerimize moral, destek, umut ve cesaret vermek amacıyla böyle bir çalışma yaptık. Bu çalışmayı okulumuzdaki tüm öğrenciler, öğretmenler, çalışanlar ve hatta velilerimiz bile gönüllü olarak yaptı. Şunu bilmelerini isteriz ki tüm kalbimiz ve dualarımız onlarla beraber. İnşallah bu kutlu mücadelede başarılı olacaklarına inanıyoruz. Allah yardımcıları olsun." diye konuştu.

8. sınıf öğrencisi Esma Kılıç ise "Benim süper güçlü askerlerime" diye başladığı mektubunda: "Hep bir ağabeyim olsun isterdim. Beni koruyan, ülkemi koruyan, kendi canları pahasına bizleri koruyan, binlerce ağabeyim var. Bazen benim kardeşim de olsun diye düşünürdüm ama şimdi benim binlerce kardeşim var çünkü sizlerin çocukları zaten benim kardeşim. Sizler ülkemizin gurur kaynağısınız. Bir insan 'Türk' deyince akla Türk askeri geliyor. Sizler 80 milyon insanımızın aklında, kalplerinde ve dualarındasınız." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin mektupları, Afrin'e gönderilmek üzere postaya verildi.