Beslenme Dostu Okul “ projesi kapsamında Salih Erkan İlkokulu öğrenci ve velilerine yönelik olarak “Okul Çağında Sağlıklı Beslenme” eğitimi verildi. Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlerde öğrenci ve velilere okul çağında beslenme konusunda tutum ve davranış kazandırmak hedefleniyor. Eğitimler hakkında bilgiler veren Salih Erkan İlkokulu müdürü Ahmet SAĞSÖZ, Beslenme Dostu Okul projesi kapsamında öğrencilerin ve velilerin sağlıklı beslenmeleri konularında bilinçlenmeleri için bu eğitimleri verdiklerini söyledi.

Eğitimlere katılan Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Diyetisyen Nida IŞIK TEKÇE, verilen eğitimlerle, öğrencileri ve velileri sağlıklı beslenme konularında bilinçlendirmek ve davranış kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Okul çağının, çocukların yaşam boyu sürebilecek beslenme alışkanlıklarının büyük ölçüde oluştuğu bir dönemi olduğunu belirten Diyetisyen Nida IŞIK TEKÇE, bu dönemde beslenmenin çocuğun yaşına, cinsiyetine, vücut ağırlığına, fiziksel aktivite düzeyine göre düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. TEKÇE sözlerine söyle devam etti. “Okul çağındaki çocuklarda yeterli ve dengeli beslenmenin en önemli göstergesi büyüme ve gelişmedir. Büyümenin yeterliliğinin belirlenmesi ise yaşa ve cinsiyete göre, olması gereken vücut ağırlığı ve boy uzunluklarının saptanması, yani büyümenin izlenmesi ile mümkün olabilmektedir.”

Okul çağı dönemde yetersiz ve dengesiz beslenen çocuklarda büyüme-gelişmelerinin aksadığına dikkat çeken Nida IŞIK TEKÇE, “bununla birlikte öğrencilerin dikkat sürelerinin kısaldığı, algılamalarının azaldığı, öğrenmede güçlük çektikleri, hastalıklara karşı dirençsiz oldukları ve sık hastalandıkları biliniyor. Bunun yanı sıra demir yetersizliği anemisi, iyot yetersizliği hastalıkları, diş çürükleri, diğer vitamin ve mineral yetersizlikleri de bu çağdaki çocuklarda sık görülen sağlık sorunlarından bazılarıdır.” Dedi.