Murat Akdemir yaptığı açıklama da" Kırtasiye işletmecileri, alışveriş merkezlerinin ucuz kırtasiye malzemesi sattığı için halkın oraya yöneldiğini kendi işlerini olumsuz etkilediğini söylediler.2016-2017 eğitim-öğretim ders zilinin çalmasıyla öğrenci velilerini tatlı bir telaş sardı. Öğrencilerin kırtasiye ihtiyacını karşılamak isteyen veliler kırtasiyeleri değil AVM'leri tercih ettiğini belirten Kırtasiye 24 işletmecisi Murat Akdemir, ucuza alınan ürünlerin sağlığa zarar verdiğini söyledi.
Her yıl yaptıkları satışı bu yıl yapamadıklarını belirten kırtasiye işletmecisi Akdemir, Bu yıl bekledikleri satışı yapamadıklarını, AVM’lerin kırtasiyeleri iş yapamaz duruma getirdiğini ifade etti. “Bu sene satışlardan memnun değiliz. Her yıl yaptığımız satışı bu yıl yapamadık. Ortalığın karışık olması ve AVM’lerin de kırtasiye malzemesi satmalarından kaynaklı bir düşüş yaşanıyor. AVM’ler kalitesiz malzemeleri ucuza satıyor. Diğer kırtasiyelerde de satışlar iyi değil. Öğrenciler ders başı yaptı, veliler öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamış olması gerekiyor. Her yerde AVM’ler açılmış. Veliler oralardan kalitesiz mal almış.” dedi.

Kırtasiye dışında satılan okul malzemelerinin çocukların sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceğini dile getiren Akdemir, “Piyasada çok Çin malı ürün var, velilerin bunu göz önünde bulundurması gerekiyor. Bizim kırtasiyeciler olarak bir sloganımız var, ‘Kırtasiye, kırtasiyeciden alınır, kasaptan, marketten alınmaz’ diye. Bizim denetimlerimiz çok sıkı yapılıyor ve sattığımız her ürün kaliteli, her kesime de hitap edebilecek düzeyde, ürünlerimiz hiçbir kanserojen madde içermiyor.Kriterimiz çok açık ve net; Markalı ve ekonomik ürünler. Kendi evlatlarımızın kullanmasını istemeyeceğimiz ürünleri mağazalarımızda bulundurmuyoruz. Dedi