Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Kobani protestolarından dolayı Varto ve Bulanık ilçelerinde 2 okulun tamamen, 5 okulun da kısmen yandığını ve 6 okulun da tahrip edildiğini söyledi. Arslan, okullardaki hasarın maliyetinin yaklaşık 8 milyon TL olduğunu ifade etti.
IŞİD’in Kobani’ye girmesinin protesto edildiği Muş’ta, çok sayıda eğitim kurumu ve kamu kurumu tahrip edildi. Eylemlerin en şiddetli yaşandığı ve bir kişinin hayatını kaybettiği Varto’daki tüm okullar tahrip edildi. Konuyla ilgili makamında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Varto ilçesinde 2 okulun tamamen, 4 okulun ise kısmen yandığını, 6 okulun ve milli eğitim müdürlüğünün ise camlarının kırıldığını kaydetti. Arslan, "Dolayısıyla son Kobani olaylarımızda Varto ilçemizdeki tüm okullar tahrip edilmiş ve buradaki tahmini zarar 8 milyon TL’ye yaklaşmaktadır. Bunun yanında Bulanık ilçemizde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün camları kırılmış, tahrip edilmiş ve kısmen yakılmıştır. Bir okulumuzun pansiyonuna molotof kokteyli atılmış ve söndürülmüş. Aynı zamanda okulun servis aracı da yakılmıştır" dedi.
Varto’da eğitim öğretimin devam ettiğini vurgulayan Arslan, "Varto ilçemizdeki, ilçe merkezinde tüm okullarda tahribat var fakat, biz camları kırılan okullarımızı acilen onardık. Bazı okullarımızda ikili eğitime geçtik ve hiçbir okulumuzda eğitime ara vermedik. Öğrencilerimiz eğitimlerine devam etmektedir. Sadece liselerimizde, bir okulumuz yandığı için sıkıntı yaşadık. Bir haftalık bir gecikmeyle lisedeki öğrencilerimiz de ikili eğitim yapmak üzere eğitime başlayacaklardır. Bunun dışında eğitim öğretimde bir aksama yoktur" şeklinde konuştu.